İstanbulum dizisinden "Ayaspaşa"

Zehra İpşiroğlu'nun otobiyografik kitabı "Ayaspaşa" yayınlandı. Heyamola Yayınları tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla, İstanbulum dizisinden 80.ci kitap olarak çıkan Ayaspaşa, ünlü yazar, eleştirmen İpşiroğlu'nun kaleminden Taksim Gümüşsuyu'ndan inilen, bu nadide semti anılarla zenginleştirerek anlatıyor.

Yayınlanma: 28.11.2010 - 17:19
Abone Ol google-news

1948'de İstanbul'da doğan Zehra İpşiroğlu, Nazan ve Mazhar Şevket İpşiroğlu çiftinin bilim, felsefe ve sanat çevrelerinde büyümüş kızıdır. Ortaöğrenimini Avusturya Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul, Freiburg ve Berlin Üniversitelerinde Alman Dili ve Edebiyatı ile Felsefe bölümlerinde tamamlayan Zehra İpşiroğlu, 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne öğretim üyesi olarak girmiştir. 1992 yılında aynı üniversitede Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği Anabilim Dalı'nı kurmuştur. 1998 yılına kadar burada bölüm başkanlığı görevini sürdürmüştür.

1998 yılından bu yana Almanya'da Duisburg-Essen Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Tiyatro yanı sıra çocuk ve gençlik yazını üzerine çeşitli inceleme yazıları ve çevirileri olan yazar, halen Köln’de yaşamaktadır.

Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu’nun çevirileri dışında; Tiyatroda Kültürler Arası Etkileşim (2008), Çağdaş Türk Yazını (2007), Yaratıcı Yazma Çalışmalarında Yazınsal Metinlerin İşlevleri (2006), Şimdiki Çocuklar Hala Harika (2005), Tiyatroda Alımlama (2004), Çağdaş Türk Yazını Yazın Öğrenimi İçin Temel Bir Kaynak (2004), Gençler İçin Nazım Hikmet Oyunları/Çalışma ve Malzeme Kitabı (2003), Düşünme Korkusu Düşünmeyi Öğrenme ve Öğretmenin Temelleri (2002) gibi pek çok kitabın yazarıdır.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler