"İstanbul'un Ritmi" sergisi açıldı

2011 sergi sezonunu dün akşam "İstanbul'un Ritmi" sergisiyle açtı. Akbank 20. Caz Festival'ne paralel olarak 18 Eylül-30 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak "İstanbul'un Ritmi" sergisinde ses, ritim ve ışık gibi unsurlar ön plana çıkıyor.

Yayınlanma: 18.09.2010 - 11:41
Abone Ol google-news

Küratörlüğünü Gisela Winkelhofer’in yaptığı sergide; Angela Bulloch, Tony Oursler, Julian Opie, Stephan Reusse, Peter Kogler ve  Elisabeth Wallner’in aralarında bulunduğu toplam altı sanatçının eserleri sanat severlerle buluştu.

Taksim’de Akbank Sanat Galerisi’nde 30 Ekim’e kadar izlenebilecek olan sergiye sanatçılar, İstanbul için yeni ve özgün çalışmalarıyla katıldılar. Stephan Reusse’ın eseri sporcuyla dansçıyı çağrıştıran “Dansçı” İstanbul Ritmi’ni belki de en çok hissettiriyor. Sanatçılar arasında yer alan önemli bir isim de 4.İstanbul Bienali’nde eserini beğeniyle izlediğimizTony Oursler. Aya İrini Müzesi’nde ‘Korku’ isimli işi sergilenen Oursler’in kilisenin kubbesinde tüm olup biteni izleyen göz kamaştıran gözlerinden biri bienalin en çok ilgi çeken çalışmalarındandı. İzleyici dikizleyen gözleri, izlemeye geleni izliyor, izleyinin gözüyle buluşuyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler