İsterse Gülen'le görüşürüm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'nin Nabzı Özel'de Fethullah Gülen ve hareketiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 21.04.2012 - 14:02
Abone Ol google-news

Cuma akşamı Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı Türkiye'nin Nabzı Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen Hareketi'ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından bir süre önce yapılan ve "Hizmet hangi siyasi partilere destek verir?" konusunu da içeren açıklama ve Fethullah Gülen'le ilgili şunları söyledi:
 

"Kimseye sen niçin bu inanç grubundansın niçin bu arkadaşlarla biraraya geldin demeyi düşünmedim"

"Düşüncem şu: Belli inanç grupları biraraya gelebilir... Saygı duyarız. Kimseye sen niçin bu inanç grubundansın niçin bu arkadaşlarla biraraya geldin demeyi düşünmedim. Ama inanç gruplarının belli bir siyasete angaje olmalarını, siyasallaşmalarını hiçbir zaman doğru bulmam. Çünkü dinin, inancın siyasete angaje olması doğru değil. Bu parti olarak düşüncemiz. Ama bir inanç grubu bir seçimde A partisine, bir seçimde B partisine veya yurttaşlar olarak ayrı bir partiye oy verebilirler, buna saygı duyarız. Demokrasinin gereği budur."

"Elimizde böyle bir veri yok"

Kılıçdaroğlu, "Poliste veya yargıda camiamın hakim olduğuna dair görüşler var, size böyle bir rapor geldi mi? Poliste veya yargıda böyle bir örgütlenme var mı" sorusu üzerine de şu cevabı verdi:

"Elimizde böyle bir veri yok. Ben bir belge görmeden anlatımlardan yola çıkamam... Benim bir şeyi dillendirmem için bir kaynak, bir belge olması lazım."

 

'İsterse görüşürüm'

CHP lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesine ilişkinse "Bu onun tercihi, ister döner ister dönmez. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı. ABD'de oturma hakkını kazanmışsa ister ABD'de oturur ister Türkiye'de" şeklinde konuştu.

Fethullah Gülen'le şimdiye kadar bir görüşmesi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Görüşür müsünüz" sorusunu şöyle cevapladı: "Özel bir talebim sözkonusu olmaz. Ama Türkiye'ye gelip ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istiyorum derse görüşebiliriz. Ama hiç görüşmedim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler