İstiklal Caddesi yakınlarında iki bina çöktü

İstanbul Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi yakınlarında iki bina çöktü. Yaşanan olayla ilgili olarak İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açıklama yaptı. İki isimde can kaybı olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 12.02.2016 - 14:26
Abone Ol google-news

<video:480056>

 

Tarlabaşı Bulvarı ve İstiklal Caddesi yakınlarındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan iki bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre 'çatırdamaya' başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin'de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran'da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken  yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında iki bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü.

Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Sağlık ekipleri her ihtimale karşı hazır bekletiliyor.

Beyoğlu'ndaki çökme anı kamerada - VİDEO

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI: ÖLÜ VE YARALI YOK

Olayın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olay yerine geldi. Şahin ve Demircan olay yerindeki incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Olayla ilgili olarak "Son bilgileri alacağız" diyen Demircan, olayda yaralanan olmadığını söyledi. Demircan'ın ardından İstanbul Valisi Şahin açıklama yaptı. İki binanın çöktüğünü söyleyen Şahin, "Şu anda içeride kimse yok. Herkes çökmeden önce, işletme sahiplerince dışarı çıkartılmış. Ekiplerimiz gerekli arama taramayı yapmışlar. Temennimiz ve ümidimiz ölü ve yaralının olmadığıdır" diye konuştu.


Twitter'da Beyoğlu'nda çöken binaya ilişkin çok sayıda paylaşım yapıldı. Bir görgü tanığı paylaştığı fotoğrafa, "Tarlabaşı'nın karşısı, Yeşilköy-Bakırköy dolmuşlarının olduğu yerde bir şey çöktü. Sanırım bina" notunu düştü.

Beyoğlu'nda çöken binayla ilgili Vali Şahin'den açıklama - VİDEO

Fotoğraf:  Twitter.com/nazliavs


Fotoğraf: 140journos

HAYKO BAĞDAT: BİR SAAT ÖNCE ORADAYDIM

Gazeteci Hayko Bağdat, Twitter'daki hesabından bir saat önce çöken binanın kapısından döndüğünü yazdı. "Bir saat önce yemeğe gidip 'tadilat var' diye geri döndüğüm restorant" diye yazan Bağdat, "Umarım herkes iyidir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler