İsviçre'de Türk diplomatlara soruşturma

İsviçre, Türk işadamını kaçırma girişimine Türk diplomatların dahil olup olmadığını inceliyor.

Yayınlanma: 15.03.2018 - 15:29
Abone Ol google-news

Türkiye'de yaşanan 2016 darbe girişiminin ardından Türk ve İsviçre vatandaşı olan bir işadamının İsviçre'de kaçırılması girişimi hakkında soruşturma yürüten İsviçre savcıları, bu teşebbüste Türk diplomatların rol alıp almadığı inceliyor.

İsviçre gazetesi Tages-Anzeiger, Gülen cemaati ile bağlantılı bir işadamını kaçırmak için plan yapan iki Türk diplomattan birinin halen Bern'deki Türk temsilciliğinde bulunduğunu, diğerinin ise Türkiye'ye dönmüş olduğunu bildirdi.

Savcılık tarafından dün yapılan açıklamada soruşturmanın Mart 2017'de başladığı ifade edilerek, "Başsavcılık makamı siyasi istihbarat toplama... ve yabancı bir devlet için yasaklanan faaliyetler şüphesiyle adli soruşturma yürüttüğünü teyit etmektedir" denildi.

Açıklamaya göre savcılık, şüphelilerin şu anda veya isnat edilen suçun işlendiği anda diplomatik dokunulmazlığa sahip olup olmadığını dışişleri bakanlığından öğrenmeye çalışıyor.

Soruşturmanın devamı için şüphelilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekiyor.

Bern'deki Türk büyükelçiliği konu hakkındaki sorulara haber anında cevap vermedi.

 Tages-Anzeiger'in haberine göre İsviçre istihbaratı kaçırma girişiminden 2016 yılında planlama aşamasında haberdar oldu.

Kaçırılacak kişi ise şu anda polis koruması altında bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler