İtalyan Sinemasının Oscar’ı Türk Sanat Yönetmeninin Oldu

Türk Sanat Yönetmeni Deniz Goktürk Kobanbay İtalya’nın Oscar ları olarak David Di Donetello ödülünü aldı.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 11:10
Abone Ol google-news

İtalya’nın Oscar’ları olarak bilinen 62. “David Di Donatello” sinema ödülleri geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu. Ferzan Özpetek’in son filmi “Napoli Velata”nın Sanat Yönetmeni  Deniz Göktürk Kobanbay ”En İyi Sanat Yönetmeni” ödülünü alarak bu dalda uluslararası bir ödüle layık bulunan ilk Türk oldu.  11 dalda aday gösterilen “Napoli Velata”ya diğer ödül “ En İyi Görüntü Yönetmeni” dalında Gianfilippo Corticella’dan geldi. İtalya’nın en önemli sinema ödülü olan David Di Donatello ödülünde bu yıl Steven Spielberg, Diane Keaton gibi isimler ödül aldı.

Filmlerde yarattığı atmosfer ve kurduğu dünya ile sadece Türkiye’de değil yurt dışında da önemli projelerin sanat yönetmeni olarak seçilen Deniz Göktürk Kobanbay, ödüle aday olan beş proje arasından birinciliği alarak ülkemize de büyük bir gurur yaşattı.

1995 yılından beri sanat yönetmenliği yapan Kobanbay’ın  daha önceki projeleri arasında; 2013’te Ben Affleck’in yönettiği En Iyi Film Oscarı alan ‘’Argo’’, Ferzan Özpetek’in ‘’İstanbul Kırmızısı’, Serra Yılmaz ‘ın ‘’Cebimdeki Yabancı’’ gibi filmler bulunuyor. Kobanbay daha önce Argo ve Thinker Tailor Soldier Spy filmleriyle Amerika’nın prestijli ‘’Art Directors Guilt’’ ödüllerine aday gösterilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler