İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde “Süsün Ardı”

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülname Turan’ın betonu ana malzeme olarak kullandığı işleri, İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi(İTÜ RSG)’nde 8 Ocak 2015 Perşembe günü saat 16.30’da ziyarete açılıyor.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 17:31
Abone Ol google-news
 
“Süsün Ardı” adını taşıyan sergi; mumluk, kolye, küpe gibi birçok tanıdık süs nesnesine farklı bakmayı ve üzerine düşündürmeyi hedefliyor. Sergide öne çıkan malzeme beton. Süsün Ardı’nın düşünsel alt yapısı, betonun nasıl kullanıldığına bağlı olarak yapay çevre içinde farklı anlamlar taşıdığı ve estetik deneyim yaşattığı kabulü üzerine kurgulanıyor. İşlevsel objelerden takılara farklı işlerin yer aldığı sergide, betonun tenle buluşmasının yarattığı deneyim ve malzemenin olanakları araştırılıyor.
 
Sergi, 5 Şubat’a kadar İTÜ RSG, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi - Rektörlük Binası giriş katında ziyarete açık kalacak.
 
 
Beton Bedene Ne Kadar Yaklaşabilir?
 
Sergide yer alan çalışmalar ile “İnsan bedenini arada belirli bir boşluk ve mesafeyle sarıp sarmalamasına alıştığımız beton bedene ne derece yaklaşabilir? Betonla bedenin ve bir sonraki aşamada tenin temasının az rastlanırlığı nedendir? Bu az rastlanırlık kırılabilir mi? Nasıl kırılır ve nasıl tersine döner? Beton en son raddede nasıl ve ne derece kişiselleşebilir? Mimarlıkta, kent mobilyalarında ve diğer birçok kent donanımında brütal ve çıplak kullanımına alışılan beton, tene ne derece yaraşır?” gibi sorulara da yanıt aranıyor.
İTÜ RSG, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi - Rektörlük Binası giriş katında yer alıyor. Her ay yeni bir sergiye ev sahipliği yapan galeri, haftanın her günü gezilebiliyor. İTÜ dışından dileyen tüm sanatseverlere açık olan galeri, ücretsiz olarak ziyaret ediliyor.
 
 
Endüstriel tasarımdan sanata Gülname Turan
 
 Gülname Turan 1977 yılında İstanbul'da doğdu. İTÜ'de tamamladığı Endüstri Ürünleri Tasarımı lisans eğitiminin ardından Sanat Tarihi doktorası yaptı. 2009 yılında başladığı İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyeliği görevini sürdürüyor. Uzmanlık ve ilgi alanları; tasarım tarihi, zanaatler, geleneksel üretim teknikleri, ürün-kültür ilişkisi olan tasarımcı öğretim üyesi, hem stüdyo dersleri hem de mücevher tasarımı ile tarih ve eleştiri grubu dersleri veriyor. Çeşitli firmalara danışmanlık da yapan Doç. Dr. Turan, özellikle değerli maden dışında alternatif malzemeleri beden ve çevresiyle ilişkilendiren uygulamalar yapıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler