İYİ Parti kurultaya gidiyor

İYİ Parti mayıs ayında yapılan tüzük kurultayındaki bazı değişiklikleri hayata geçirebilmek için 4. Olağanüstü Kurultayını gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 17:38
Abone Ol google-news

"Bugün geleceğin ilk günü" ana temasıyla yapılacak kurultaya çarşaf listeyle gidilecek. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, "GİK'te köklü değişiklik olacağı şeklindeki iddialar doğru değil, çünkü Genel Başkan bir blok liste çıkarmıyor. Tüzük kendisine böyle bir hak vermesine rağmen çarşaf liste de çıkarmıyor. Mevcut GİK üyelerinden kaçı kalır, kaçı kalmaz, tamamen delegenin takdiri" ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1512274>

İYİ Parti'nin bu hafta sonu yapılacak olağanüstü kurultayında partinin en önemli karar organı olan Başkanlık Divanı’nda önemli değişiklikler yapılması gündemde idi. Genel Başkan Meral Akşener’in, 25 Mayıs’ta gerçekleştirilen tüzük kurultayında yapılan düzenlemeyle, yetkisini kullanarak, “partinin genel idare kurulu üyesi olmamasına karşın eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı, Başkanlık Divanı’nda görevlendireceği” belirtilmişti. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler