İYİ Parti'den kayyım tepkisi: Seçim yapılmalı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine Kaymakam Önder Can'ın kayyım olarak atanmasını eleştirdi. Dervişoğlu, "Bunlar Türkiye’nin başka yerlerinde gerçekleşmiş uygulamalar olabilir ama İzmir’e uygun değil" dedi.

Yayınlanma: 11.01.2020 - 15:58
İYİ Parti'den kayyım tepkisi: Seçim yapılmalı
Abone Ol google-news

Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile İYİ Parti Urla ilçe teşkilatını ziyaret eden Dervişoğlu, "Mesele yargıya taşınır, sonraki günlerde adalet yerini bulur. Ama İzmir gibi bir yerde belediye meclisinden belediye başkanı seçme imkanı mevcutken kayyum atanmasını doğru bulmuyoruz." dedi. Dervişoğlu, kayyım olarak atanan kaymakamın belediye meclisi toplantısı düzenlemediğini de sözlerine ekledi. 

Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar Türkiye’nin başka yerlerinde gerçekleşmiş uygulamalar olabilir ama İzmir’e uygun değil. Doğru olanı belediye meclisinin içinden bir belediye başkanı seçilmesidir. Seçim döneminde birçok yerde CHP ile iş birliği yapmamıza rağmen birçok yerde de aday çıkarmıştık. Urla da bunlardan bir tanesi. Belediye başkan adayımız Hüseyin Akgül karşımızda oturuyor. İyi ki de öyle yapmışız diye düşünüyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler