İzinsiz gösterilere hapis cezası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi sırasında Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan izinsiz gösterilere katıldıkları ve polise taş attıkları gerekçesiyle tutuklanan sanıklardan 20 yaşındaki Mehmet Selim Bağana 11 yıl 3 ay, 18 yaşındaki Osman Acu da 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 12:05
Abone Ol google-news

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Selim Bağana ve Osman Acu ile avukatları Tahir Elçi hazır bulundu.

 

''Askere gidecektim"

Karar duruşmasında son savunmalarını yapan sanıklardan Mehmet Selim Bağana, olayların yaşandığı sırada askerlik işlemleri için uğraştığını anlattı. Tedavi için gittiği Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) dönüşünde izinsiz gösterilerin içinde kaldığını ileri süren Bağana, şöyle konuştu:

''Askerlik görevi için işlemlerimi yaptırıyordum. Hastalığım nedeniyle GATA'ya sevk edildim. GATA dönüşü ilçede olayların çıktığını gördüm. Evrakları askerlik şubesine götürürken, olay mahallinden geçmek zorunda kaldım. Orada gözaltına alındım. Askere gidecek bir kişi olarak olaylara katılmam mümkün değildir. Ben tahliyemi istiyorum.''
Diğer sanık Osman Acu da suçlamaları kabul etmedi.

''Askere gidecek biri böyle bir eyleme katılmaz"

Sanıkların avukatı Elçi, müvekkillerinin üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair dosyada, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını savundu.

İzinsiz gösteri esnasında sanıkların güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunmadığını ifade eden Elçi, ''Müvekkilim Mehmet Selim Bağana, vatani görevini yapmak üzere hazırlık içerisinde olan birisidir. Böylesi bir durumda olan bir şahsın olaylara katılması bize göre mümkün değildir'' dedi.

Avukat Elçi, diğer sanık Osman Acu'nun da olay tarihinde 18 yaşını 2 ay geçtiğini ve bu nedenle indirimden yararlanamadığını anlattı.
 

Hapis cezası

Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatın son savunmalarını dinledikten sonra verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı.

Sanıklardan Mehmet Selim Bağana, Türk Ceza Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu uyarınca, toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer sanık Osman Acu'ya da aynı suçlardan 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler