İzmir'de kuşlar için 'doğal yuvalar'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuşlar için hazırlanan 757 yuvayı kentin çeşitli bölgelerine yerleştirdi.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 09:28
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) uzmanlarıyla yürütülen çalışmada, kuşların türüne ve özelliklerine göre Rus çamı ve su kontra plağından yuvalar hazırlandı.

Katkı maddesi kullanılmayan, asma ekipmanları da paslanmaz olan kuş yuvaları, yerleştirildikleri yerlere göre numaralandırıldı. Denge açısından kuşların takiplerinin yapılmasına imkan verecek çalışma kapsamında, 4 farklı modelde yapılan kuş yuvalarından üç model ağaca asılır, bir model ise yere sabitlenir şekilde tasarlandı.

Serçe, baştankara çeşitleri, kerkenez, sığırcık, gökkuzgun, yeşil papağan, sıvacı kuşu türlerine özel yapılan yuvalar yerleştirilirken, kuş türlerinin yoğun olduğu yerler seçildi. Yeşil papağanın yoğun görüldüğü Bornova'da papağanlar için özel hazırlanan yuvalar asılırken, Fuar bölgesine serçe ve baştankara türlerine uygun çap ve büyüklükte yuvalar yerleştirildi.

Uluslararası Doğal Koruma Birliğinin ''nesli tükenen hassas kuşlar'' listesinde yer alan çiftçi dostu küçük kerkenezler için hazırlanan özel yuvalar ise yoğun olarak görüldükleri Tuzçullu ve Süzbeyli'de (Gediz deltası) bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler