Kaatı sanatçısından uluslararası başarı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan kaatı (ince kağıt oyma ve kesme sanatı) sanatçısı Haluk Kürkçüoğlu'nun, 1,5 yılda hazırladığı iki eser, İsviçre'de dünyanın bu sanat dalındaki en önde gelen müzesinde sergilenmeye değer bulundu.

Yayınlanma: 16.04.2011 - 12:35
Abone Ol google-news

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan kaatı sanatçısı Haluk Kürkçüoğlu'nunKürkçüoğlu, İsviçre'nin Charmey kentindeki dünyanın bu alanda en önde gelen müzesi konumundaki 'Kağıt Sanatı Müzesi'nin düzenlediği Uluslararası 2011 Trienali için düzenlenen yarışmaya iki eseriyle katıldığını belirtti.

Dünyadan 800'ün üzerinde eserin katıldığı yarışmada ''Anka Kuşu'' ve ''Çini Motifi'' isimli eserlerinin ön elemeleri geçerek, Mayıs Ekim döneminde Uluslararası 2011 Trienali'nde müzede sergilenmeye değer 68 eser arasına girdiğini kaydeden Kürkçüoğlu, etkinlik sırasında ayrıca bu eserler arasında yapılacak değerlendirmeyle dereceye girenlere ödül verileceğini bildirdi.

Kürkçüoğlu, kaatı sanatının zahmetli, uzun uğraş ve sabır gerektiren bir sanat dalı olduğunu belirterek, ''Yaklaşık 1,5 yılda hazırladığım iki eserimin İsviçre'deki müzede sergilenecek olması benim için büyük bir onur oldu'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler