Kaçak poliklinik açan 5 Suriyeli gözaltına alındı

Ankara’da izinsiz olarak poliklinik açan Suriyeli 5 kişi, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yayınlanma: 14.08.2017 - 12:00
Abone Ol google-news
<video:802955>

 Ankara Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılan çalışmalar neticesinde, Suriye uyruklu şahıslar tarafından, izin alınmaksızın poliklinik açıldığı, burada sağlıksız ortamda muayene ve tedavi yapıldığı bilgileri edinilmiştir" denildi.

Açıklamada, fiziki takipler ve çalışmalar neticesinde, iki ayrı adreste Suriye uyruklu vatandaşlar tarafından poliklinik oluşturulduğu, yabancı uyruklu şahısların bu adreslerde muayene oldukları; gebelik kontrolleri, istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması gibi işlemlerin yapıldığı tespit edilerek, muayene olan şahısların bu adreslerden birinin yanında bulunan ve eczane olarak dizayn edilen gecekondu tipi evde kullanacakları ilaçları temin ettikleri bilgilerinin edinildiği ve tespiti yapılan adreslerde arama yapıldığı kaydedildi.

Polikliniklerde 2 adet ultrasonografi cihazı, düşük ilacı olarak kullanılan ilaçlar ile Suriye’de kullanmak amacıyla gönderilen ancak buradan kaçak yollarla ülkemize geri geldiği değerlendirilen antibiyotikler, ağrı kesiciler, cinsel gücü artırıcı haplar, değişik muhteviyatta haplar ele geçirildi. Poliklinik olarak kullanılan yerlerde istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması işlemlerinin de yapıldığı, konu ile ilgili kurumların gerekli değerlendirmeleri yapabilmesi amacıyla Ankara İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerine bilgi verildiği belirtildi.

Poliklinikler ve eczane olarak kullanılan adreslerde H.H., S.H., İ.A. ile bu şahıslara yardım eden E.A. ve T.I. isimli şahıslar yakalanarak haklarında, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapmak veya satmak suçundan yasal işlem yapıldı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda; toplam 98 bin 806 adet tıbbi ilaç ve malzeme ile 2 adet ultrasonografi cihazı ve buna bağlı monitör ele geçirildi.

Valilik açıklamasında, "Haklarında yasal işlem yapılan 5 şüpheli, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir” ifadesi kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler