Kaddafi'nin oğlundan gazeteye dava

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal, geçen yıl İsviçre'de gözaltına alınması sırasında resmi kayıtlar için çekilen fotoğrafını yayınlayan gazete hakkında dava açtı.

Yayınlanma: 22.12.2009 - 16:48
Abone Ol google-news

Yerel Cenevre mahkemesi, Hannibal Kaddafi'nin, geçen yıl yardımcılarını dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındığı sırada çekilen resminin yayınlayan "Tribune de Geneve" gazetesi aleyhine dava açtığını bildirdi.

Mahkemenin açıklamasında, Hannibal Kaddafi'nin, basına sızan resmi için tazminat talep ettiği de ifade edilirken, tazminatın miktarı hakkında bilgi verilmedi.

Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi ve eşi, Temmuz 2008'de Cenevre'deki lüks bir otelde iki çalışanı dövmek suçundan gözaltına alınmıştı. Çift birkaç gün içinde kefaletle serbest bırakılmış, ülkelerine dönmüş, haklarındaki suçlama düşmüştü. Bununla birlikte dava Trablus'u öfkelendirmişti.

İsviçre'ye misillemede bulunan Libya, bu ülkeye petrol sevkıyatını iptal etmiş, İsviçre bankalarındaki milyarlarca dolarını çekmiş, İsviçre vatandaşlarına vize vermemiş ve bazı diplomatlarını geri çağırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler