Kadıköy'de '1Mayıs' mitingi

Kadıköy Meydanı'nda Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla miting düzenlendi.

Yayınlanma: 01.05.2013 - 13:09
Abone Ol google-news

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla "Reddediyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen mitinge katılmak için çeşitli yerlerde toplanıp yürüyerek Kadıköy Meydanı'na gelen gruptakiler, kontrol noktalarında üst araması yapıldıktan sonra alana alındı.

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Konuşmalar başlamadan önce bir grup baretli işçi, sahnenin önünde toplanarak davul zurna eşliğinde halay çekti.

"Yaşasın 1 Mayıs" pankartların açıldığı miting alanında, hoparlörlerden müzik yayını yapıldı.
Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'ın yaptığı mitingde, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Nazım Hikmet'in bir şiiri okundu.

Mitingde konuşan TKP Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan, katılımcıların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Okuyan, Taksim Meydanı'nda kutlamalara izin verilmemesini ve alana yürümek isteyen gruplara müdahale edilmesini eleştirerek, "Taksim'deki kutlamaların bize, işçilere sorulması lazımdı. Hayatımız boyunca hep inandığımızı söyledik; bu kalabalığı Taksim'in neresine sığdıracaktık?" diye konuştu.

Suriye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Adel Omar da Kürtçe yaptığı konuşmasında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kadıköy'de kutlayanlara Suriye halkının selamlarını getirdiğini söyledi.

Omar, meydanda bulunanların ve emekçilerin, Suriye halkının dostları olduğunu ifade ederek, "İnsanları öldürerek devrimi yok edemezsiniz" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan çeşitli meslek gruplarından işçiler, sorunlarını dile getirdi.

Mitingde, daha sonra bazı sanatçılar, "Avusturya İşçi Marşı" ve "1 Mayıs Marşı"nı katılımcılarla seslendirdi. Bu sırada bazı katılımcıların duygulandığı görüldü.

TKP il ve ilçe örgütü üyeleri, lise ve üniversite öğrencileri ile engelli bireylerin de aralarında bulunduğu katılımcılar, bir süre slogan attıktan sonra kortej oluşturarak türküler eşliğinde alandan ayrıldı. Miting alanında belediye ekiplerince temizlik çalışması yapıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting nedeniyle kapatılan bazı yollar da yeniden ulaşıma açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler