'Kadın Barınma Evi' Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadınların kent yaşamı içerisinde aktif rol alabilmesi için birçok projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Meclisi, 60 yatak kapasiteli ve içerisinde meslek atölyelerinin de yer alacağı 'Kadın Barınma Evi'nin açılması kararını onayladı. 'Barınma Evi' içinde kurulacak 'Aile Odaları' ile 12 yaş üstü erkek çocuklar da anneleriyle birlikte kalabilecek.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 22:45
'Kadın Barınma Evi' Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde açılacak yeni model 'Kadın Barınma Evi', hem kadınların barınma ihtiyacını karşılayacak hem de meslek atölyeleri sayesinde meslek sahibi olmalarını sağlayacak.

Başkan Yavaş, 'güçlü kadınlar, güçlü yarınlar' anlayışıyla hayata geçirmek istediği yeni 'Barınma Evi' için İngiltere, Hollanda ve Danimarka'daki modelleri inceledi. Başkent'te yeni bir 'Barınma Evi' modelini hayata geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi, 'Cam Atölyesi'de kuracak. Atölye çalışmalarına katılacak olan kadınlar, meslek öğrenerek hem üretecek hem de kendi ekonomik özgürlüklerini elde edebilecek. Katılımcı anlayışla yönergesi hazırlanacak Barınma Evi'nin 8 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞECEK

Mevcut Sığınma Evleri, 12 yaş üstü erkek çocukların anneleriyle birlikte kalmasına izin vermezken, yeni açılacak 'Barınma Evi'nde bu sorun ortadan kalkacak. 'Barınma Evi' içinde kurulacak 'Aile Odaları' ile 12 yaş üstü erkek çocuklar da anneleriyle birlikte kalabilecek.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler