Kadınlar kendi soyadını kullanmakta isteksiz

Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu'na evlilik için başvuran kadınlar üzerinde yapılan araştırmada kadınların bir çoğunun evlendikten sonra kendi soyadlarını kullanmak istemedikleri ortaya çıktı.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 07:00
Abone Ol google-news

Nikahtan sonra kendi soyadlarını da kullanmak için başvuran kadın sayısının az olması dikkat çekti. Medeni Yasa'da 2002 yılında yapılan değişiklikle kadınlara eşinin soyadıyla birlikte kendi soyadını da kullanma hakkı verilmiş olmasına rağmen, nikahtan sonra kocasının soyadının yanı sıra kendi soyadını da kullanmak için başvuran kadın sayısı oldukça az.

Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu'nun verilerine göre, son bir yıl içinde evlilik talebiyle başvuran 6 bin 27 kadından sadece 943'ü nikahtan sonra kocasının soyadının yanı sıra kendi soyadını da kullanmak için başvuruda bulundu.

Kimliğinde eşinin soyadı ile birlikte kendi aile soyadına yer vermek isteyen kadın, nüfus müdürlüğüne bir dilekçe vererek, birkaç saat içinde kendi soyadı eşinin soyadının önüne gelecek şekilde düzenleme yaptırabiliyor. Ancak, evli kadınlara tanınan bu haktan Ankara'da kadınların büyük çoğunluğu yararlanmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler