Kalamış Marina’da özelleştirme protestosu: Kalamış’tan elinizi çekin

Kalamış Marina’nın Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştirilmesine siyasi partiler tepki gösterdi.

Yayınlanma: 05.06.2021 - 16:03
Kalamış Marina’da özelleştirme protestosu: Kalamış’tan elinizi çekin
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı süreci devam ederken, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kalamış Yelken Kulübü için de özelleştirme kararı alınması CHP Kadıköy ilçe başkanlığınca protesto edildi.

Kalamış parkındaki eyleme Kadıköy halkı yoğun ilgi gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, önceki dönem CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, eski Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Sol Parti’den Alper Taş özelleştirmeye karşı yapılan protestoya katıldı. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kalamış Kadıköylülerindir. Kadıköy halkındır. Bu bölge kamusal alandır.” dedi.

İlçe Başkanı Ali Narin ise şunları söyledi, “10 yıldır Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı hukuki ihlallerle özelleştirilmeye çalışılıyor. ÇED raporu olmadan bu plan yapılamaz! Marina kapasitesini yat kullanımı için artırmak, daha fazla yat kullanıcısına açabilmek için yapılan plan Kadıköylünün kıyı kullanımını azaltacaktır. Kıyı alanı betona yapılaşmaya açılacaktır. Kıyılarımıza, yeşil alanlarımıza sahip çıkacağız. Kadıköy’den elinizi çekin!”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler