Kaplan'ın kışkırtıcı konuşması

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, DTP'nin düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yaptığı konuşmadaki kışkırtıcı sözleriyle dikkat çekti.

Yayınlanma: 29.11.2009 - 20:49
Abone Ol google-news

Şırnak'ın ilçelerinde bayramlaşma törenlerine katılan Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak il başkanı Selim Bayar ve bazı ilçe belediye başkanları ile birlikte Beytüşşebap İlçesi'ni ziyaret etti.

Vatan'dan alınan habere göre, DTP ilçe binasında partililerle bayramlaşan Kaplan, daha sonra parti önünde davul- zurna eşliğinde halay çekti. Bayramda barış ve kardeşlik gibi güzel şeylerden söz etmek gerektiğini anlatan DTP'li Hasip Kaplan, "Dün gece Uludere'nin sınıra sıfır noktasında bulunan Andaç köyündeydim. Vatandaşlarla bayramlaştık ve geceyi orada geçirdik. Sınırın sıfır noktasında bayramlaşmak ve gece orada vatandaşlara güvenerek kalmak cesareti sadece DTP Milletvekillerinde vardır" dedi.Kaplan, Ankara'dan geldiğini ve halk ile kucaklaşarak bayramlaştığını anlatırken şöyle devam etti:"Beytüşşebap'a, Uludere'ye güzelim dağlarımıza domuz gribi gelmemiş. Çünkü domuz gribi ve mikropların çoğu Ankara ve ötesinde kaldı. Halkımızın iki şeye dikkat etmesi lazım. Bir domuzlara iki mikroplara çok dikkat etmesi lazım. Irkçılık yapan mikroplara, kafatasçılık yapan mikroplara, insanları asılları, kimlikleri etnisleri nedeniyle ayıran mikroplara, dinleri inançları nedeniyle ayıran mikroplara ve kendini başkalarından üstün gören mikroplara karşı, faşist mikroplara karşı halkımızın çok uyanık olması lazım" İlçe merkezindekilerle bayramlaşan Hasip Kaplan, Beytüşşebap'tan ayrıldı.

 

Cizre'de bayramlaşma olay olmuştu

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın bayramın birinci günü Cizre'de bayramlaşması olay olmuştu. Kaymakamlık binasındaki bayramlaşmayı kaçırdıktan sonra heyetin Cizre Tank Taburu'na gittiğini öğrenerek oraya giden Hasip Kaplan, burada içeriye alınmadığını, nizamiyedeki astsubay ve askerlerle bayramlaşıp 5 dakika bekledikten sonra ayrıldığını söylemişti. Hasin Kaplan, kendisinin milletvekili olduğunu, birlik ve beraberlik mesajı verilecek bir günde Tank Taburu'na alınmamasına tepki gösterdiğini belirterek olayı şöyle anlatmıştı:"İdil'deki bayramlaşmaya katıldıktan sonra Cizre'deki bayramlaşmaya katılmak üzere gittim. Arkadaşlar, Kaymakamlığın öğretmenevinde yaptığı resmi bayramlaşmanın bittiğini, Garnizona geçileceğini oradan da Cezaevi ve Emniyetin ziyaret edileceğini belirterek, Garzinoza gelmemizi istediler. Garnizonun bulunduğu Tank Taburuna gidince milletvekili olduğumu bilmelerine rağmen `içeriye soracağız' denilerek bekletildik. Bu esnada araçtan inerek orada bulunan askerlerin bayramını kutladım. Ben bu kentin milletvekiliyim. Daha önce Şırnak'ta bayramlaşmalara katıldık. Bugünlerde böyle dışlayıcı tavırlar yerine, kucaklayıcı tavır ve mesajların verilmesi gerekir. Ben de yaşanan durumu protesto edip arkadaşlarım ile ordan ayrıldım ve bayramlaşma ziyaretlerimizi sürdürüyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler