Kar yağışı hava kirliliğine iyi geliyor

Balkanlar üzerinden gelen ve çarşamba günü tüm yurtta etkili olması beklenen kar yağışı kirli havayı temizleyecek. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Şükrü Dursun, rüzgarsız ve yağışsız havalarda artan kirliliğin, yağmur ve kar yağışlarıyla temizleneceğini söyledi.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 10:14
Abone Ol google-news

Yağmur ve kar yağışının hava kirliliğine yol açan maddeleri yere indirerek havayı temizlediği bildirildi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Şükrü Dursun, yaptığı açıklamada, meteorolojik olayların hava kirliliğine olumlu ya da olumsuz etki yaptığını belirtti.

Hava kirliliğinin rüzgarsız ve yağışsız havalarda arttığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dursun, yağmur ve kar yağışının ise hava kirliliğine yol açan maddeleri yere indirerek havayı temizlediğini söyledi.

Yurdun yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdiğini ifade eden Yrd. Doç. Dursun, şunları kaydetti:
''Bugünlerde yurdun batı kesimlerinden başlayarak yurt genelinde kar yağışı bekleniyor. Havadaki su zerreciklerinin katılaştığı kar yağışında, katılaşan su zerrecikleri, havada bulunan, hava kirliliğine neden olan tüm zararlı maddeleri de beraberinde yeryüzüne indirir. Yağmura göre kar yağışının daha fazla havayı temizleyici etkisi olduğu için, bugünlerde düşecek kar yağışı özellikle büyükşehirlerde yaşanan hava kirliliği sorununu azaltacaktır.''

Yrd. Doç. Dursun, kar yağışının rüzgarla birlikte etkili olması durumunda hava kirliliğinin daha da azalacağını, vatandaşların daha temiz bir hava soluma imkanına sahip olacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler