Karabulut: "Garipoğlu ailesi katliam yaşayacak"

TÜBİTAK, ne testereyi alan kişiyi ne de valizin eve geri gelip gelmediğini tespit edemedi.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 11:02
Abone Ol google-news

Münevver Karabulut cinayetinde 60 sayfalık TÜBİTAK raporu mahkemeye ulaştı. Cinayetin işlendiği villanın ön kapısındaki güvenlik kamera görüntüleri ve testerenin satın alındığı alışveriş merkezindeki kamera görüntülerinin incelendiği raporda TÜBİTAK, testereyi alan kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı konusunda kesin kanaat bildiremedi. TÜBİTAK ayrıca, cinayette kullanılan valizin “eve nasıl geri döndüğü” sorusunu da yanıtlayamadı.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Cem Garipoğlu, tutuksuz sanıklar Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur hazır bulundu. Ayrıca Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut ve annesi Nagihan Karabulut ve taraf avukatları da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu, cinayetin işlediği villanın güvenlik kamera görüntüleri ve testerenin alındığı alışveriş merkezindeki kamera görüntülerinin TÜBİTAK tarafından incelediğini ve rapor halinde mahkemeye sunulduğunu belirtti. Taraf avukatları raporu incelemek için süre istemesinin ardından mahkeme duruşmayı 30 Mayıs 2011 tarihine erteledi.
 

Keşif talebi
 

Karabulut ailesi bir kez daha keşif yapılmasını istedi. Keşif talebinin bir sonraki celseden önce değerlendirilmesi bekleniyor. Talep kabul edilirse, sona yaklaşan davanın 30 Mayıs’taki celsesinden önce cinayet mahalinde keşif yapılacak. 2009 yılında da cinayet mahali olan villada Cem Garipoğlu’na yoğun güvenlik önlemleri altında tatbikat yaptırılmıştı. Tatbikata yasa gereği Karabulut ailesi ve avukatları katılamamıştı. Keşif kararı verilirse bu kez Karabulut ailesi ve avukatları da keşife katılabilecek ve Cem Garipoğlu’na cinayet mahalinde soru sorabilecekler.
 

TÜBİTAK raporu

Mahkeme tarafından incelenmesi istemiyle gönderilen 3 adet CD ve bir adet DVD’nin görüntü çözümüne ilişkin raporu TÜBİTAK tamamladı. Mahkemenin araştırmasını istediği hususlar TÜBİTAK tarafından saniye saniye video çözüm raporu olarak mahmeye gönderildi. 60 sayfalık TÜBİTAK’ın hazırladığı raporda, cinayetin gerçekleştiği villanın ön kapısındaki kamera görüntüleri ve testerenin alındığı alışveriş merkezindeki olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının döküm ve çözümü yapıldı. Raporda cinayette kullanılan valizin eve ne şekilde geri döndüğünün açıklanması için “sanık Mehmet Nida Garipoğlu’nun eve son gelişi saati olan 23.01’de eve girişi esnasında valizin yanında bulunup bulunmadığının da” tespitinin istendiğine dikkat çekildi. Ancak güvenlik kamerası çözünürlüğünün düşük olduğunun ve gece karanlığında yeterli aydınlatmanın bulunmadığının belirtildiği raporda “Bu nedenlerle valizin eve ne şekilde geri döndüğünün açıklanması için sanık Nida Garipoğlu’nun eve son geliş saatinde yanında bulunup bulunmadığı hususunda bir kanaat hasıl olmamıştır” denildi.

Raporda, Cem Garipoğlu’nun testereyi satın aldığı işmerkezinin kamera kayıt görüntülerinin incelenmesi ile ilgili de “Fizyolojisi Cem Garipoğlu'na benzemekte olan 2 çerçeve resim rapora eklenmiştir. Bu çerçevedeki kişilerin Cem Garipoğlu ile aynı kişi olduğu konusunda kesin bir kanaat bulunmamaktadır” denildi.

Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Münevver Karabulut’un babası Süreyye Karabulut, “Garipoğlu ailesi Karabulut ailesini katlettti. Ama Garipoğlu ailesinde de katliam yaşanacağını buradan söylemek istiyorum” diye konuştu. Garipoğlu ailesinin mahkemeyi satın aldığını savunan baba Karabulut, “Çünkü babanın kanlı gömlekleri içlikleri incelenmeden mahkeme serbest bıraktı. Adalet benim yanımda değil Garipoğlu ailesinin yanında. Dava karara bağlanınca tüm dosyaları alıp TBMM’ye gideceğim, Cumhurbaşkanımıza gideceğim. Bu adaletin, bu ülkedeki sistemin nasıl çalıştığını görsünler. Neden bu davaya Adalet Bakanlığı’ndan bir müfettiş gönderilmiyor? Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Garipoğlu’nun yanında mı dolaşıyorsunuz yoksa Süreyya Karabulut’un yanında mı dolaşıyorsunuz?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler