"Karagöl" için anlaşma yakın

Yemen açıklarında korsanların ele geçirdiği ''Karagöl'' adlı Türk gemisinin sahibi YDC Denizcilik AŞ'nin avukatı Kubilay Marangoz,''Korsanlarla anlaşmaya yakınız'' dedi. Maragoz, silahlı bir operasyon yerine anlaşma yolunu tercih ettiklerini ama inisiyatifin tamamen korsanların elinde olduğunu da belirtti.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 11:36
Abone Ol google-news

YDC Denizcilik AŞ'nin avukatı Kubilay Marangoz, İsrail'den Hindistan'ın Bombay Limanı'na kimyasal madde taşırken, Yemen açıklarında kaçırılan ''Karagöl''ün halen korsanların kontrolü altında olduğunu söyledi.

Geminin serbest bırakılması için korsanlarla görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Marangoz, ''Korsanlarla şimdiye kadar dört beş kez konuştuk. İlk görüşmemizde sadece geminin ellerinde olduğunu, ikinci konuşmazda fidye istediklerini, diğer konuşmalarda ise fidyenin miktarını söylediler. Bunu üzerine bizde pazarlığa başladık. Gelinen noktada korsanlarla anlaşmaya yakınız'' dedi.

Gemideki 14 mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu aktaran Marangoz, şu bilgileri verdi: ''Korsanların iziyle mürettebatın tamamıyla aileleri de biz de konuştuk. Hepsi sağlık durumunun iyi olduğu söyledi. Gayemiz mürettebatımızı ve gemimizi bir olumsuzluk yaşanmadan teslim almak. Bunun için silahlı bir operasyon yerine anlaşma yolunu tercih ediyoruz ama burada da inisiyatif tamamen korsanların elinde.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler