‘Karakol inşaatı dursun’ şartı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakolu’ndaki inşaatı protesto için terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırılan 2 uzman çavuş ve 3 sivilin kurtarılması için girişimler sürerken İçişleri Bakanı Efkan Ala “Yakında olumlu sonuç alırız inşallah” dedi.

Yayınlanma: 29.04.2014 - 22:30
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakolu’ndaki inşaatı protesto için terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırılan 2 uzman çavuş ve 3 sivilin kurtarılması için girişimler sürerken İçişleri Bakanı Efkan Ala “Yakında olumlu sonuç alırız inşallah” dedi. 10 gün önce terör örgütü PKK’nin gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından kaçırılan 5 kişinin bulunması için bölgede helikopterler keşif uçuşu yapıyor. bölgeye hakim tepelere asker indirilirken Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde 4 ayrı askeri kontrol noktası kurularak kontroller yapıldı.

Kaçırılanların serbest bırakılması için BDP, İHD ve Diyarbakır Barosu’nun girişimleri devam ediyor. YDG-H üyelerinin 5 kişiyi serbest bırakmak için bölgedeki karakol inşaatlarının durdurulduğu yönünde resmi açıklama yapılmasını şart koştuğu belirtildi. Eylem sürüyor Öte yandan BDP’nin başlattığı
karakol protestosu da sürüyor. Abalı Jandarma Karakolu yakınlarında çadır kuran BDP’lilere Barış Anneleri Meclisi üyeleri de destek verdi. Ateş yakan eylemciler gece boyunca türküler söyleyip halaylar çekti. Güvenlik güçleri ise eylemcileri uzaktan izledi. Ala: İnşallah olumlu sonuç alırız Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala da Lice’de kaçırılan asker ve sivillerle ilgili, “Yakında olumlu sonuç alırız inşallah” dedi. PKK helikoptere ateş açtı Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Orta Öğretime Geçiş Sınavı sonuçlarını Lice’ye bağlı Kayacık ve Tepe köylerinden alarak ilçe merkezine taşıyan askeri helikoptere PKK’liler tarafından ateş açıldı. Helikopter personelinden yaralanan olmazken, pilot helikopteri Tepe Jandarma Karakolu’na indirdi. Piste inişten sonra yapılan incelemede helikoptere 2 kurşunun isabet ettiği belirlendi. Güvenlik güçleri ateş açanları yakalamak için bölgede arama tarama faaliyeti başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler