Karanlıkta kalan cinayetler

Cem Garipoğlu’nun teslim olmasının ardından gözler yıllardır aydınlatılamayan eski dosyalara çevrildi.

Yayınlanma: 23.09.2009 - 09:29
Abone Ol google-news

Münevver Karabulut cinayeti zanlısının teslim edilmesinin ardından, gözler bu kez zanlıları bilinen ancak yakalanamayan ya da failleri bile bilinmeyen ve aydınlatılmayı bekleyen cinayetlere çevrildi.

Türkiye’nin uzun süredir gündeminde olan ve aydınlatılmayı bekleyen Münevver Karubulut cinayeti zanlısının teslim edilmesinin ardından, gözler bu kez yıllardır çözülmeyi bekleyen cinayet dosyalarına çevrildi.

Birçok aile, yaralarına tuz basmak zorunda kalırken cinayetlerin aydınlanmaması acılarını daha da arttırdı. Cinayetlerden bazılarında zanlıların bilinmesine karşın yakalanamaması, cinayetlerde hâlâ yol katedilememesi toplumda da “yapanın yanına kâr kalıyor” düşüncesini uyandırdı.

Büyük kamuoyu ilgisi

4 Mart 2009 gece yarısı İstanbul Etiler’de başı ve gövdesi ayrılmış halde, bir çöp konteynırında bulunan Münevver Karabulut’un cinayet zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu, 17 Eylül günü, cinayetten 197 gün sonra ailesinin avukatı tarafından polislere teslim edildi. Karabulut cinayetinin ardından, konunun uzun süre basında ve kamuoyunda yer almasının, cinayetin aydınlatılmasında etkili olduğu tahmin ediliyor.
         
 
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler