Karar 2 Ağustos'ta açıklanacak

''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin emekli Albay İbrahim Sezer'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 56 sanığın yargılandığı davaya ilişkin kararı mahkeme, 2 Ağustos Perşembe günü yapılacak duruşmada açıklayacak.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 12:53
Abone Ol google-news

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İbrahim Sezer, Tamer Zorlubaş, Mehmet Seyfettin Alevcan ve Deniz Mehmet Irak ile başka davalardan tutuklu sanıklar ve kimi tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada, tutuksuz 4 sanık da son olarak savunmalarını yaptı.

Sanıkların avukatlarının da savunmalarını yapmasının ardından konuşan mahkeme heyeti başkanı Metin Özçelik, sanıkların savunmasının alındığını belirterek, 2 Ağustos Perşembe günü son bir duruşma yapılacağını ve bu duruşmada sanıkların son sözlerini aldıktan sonra dosyayı karara bağlayacaklarını bildirdi.

Ceza istemleri


Yargılama aşamasında cumhuriyet savcısı verdiği mütalaada, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen emekli Albay İbrahim Sezer ve emekli Yarbay Mehmet Seyfettin Alevcan'ın, ''suç örgütü kurmak'' suçundan 2 ile 6 yıl, ''zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek'' suçundan 1,5 ile 6 yıl ve ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri kullanmak'' suçundan da 8 ile 12 yıl olmak üzere, toplamda 11 yıl 6 ay ile 24 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Benzer suçlardan, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen sanıklardan eski TÜBİTAK Daire Başkanı Yücel Çipli'nin 11 ile 22 yıl ve Tamer Zorlubaş'ın da 6,5 ile 20 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, tutuksuz sanıklardan Tuğamiral Fahri Can Yıldırım'ın, ''suç örgütüne yardım etmek'' suçundan 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması görüşü bildirilmişti.

Tutuksuz sanıklardan Tuğamiral Şafak Yürekli'nin, ''suç örgütüne yardım etmek'' suçundan 1 ile 3 yıl ve ''yasaklanan bilgileri temin etmek'' suçundan da 1 ile 3 yıl olmak üzere 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, tutuksuz sanıklardan Kemalettin Yakar'ın, aynı nitelikteki suçlardan 2 ile 6 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenmişti.

Davanın tutuklu sanıklarından Tabip Binbaşı Zeki Mesten'in, ''suç örgütüne üye olmak'' suçundan 1 ile 3 yıl, ''zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek'' suçundan 1,5 ile 6 yıl ve ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri kullanmak'' suçundan da 8 ile 12 yıl olmak üzere 10 yıl 6 ay ile 21 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, davanın tutuksuz sanıklarından yüzbaşılar Yekdane Ebru Ercüment, Ebru Nilhan Bozkurt, Esin Tolga Uçar ve Ekrem Saltuk Baysal'ın da ''suç örgütüne üye olmak'' suçundan 1 ile 3 yıl, ''zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek'' suçundan 1,5 ile 6 yıl ve ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek'' suçundan da 3 ile 8 yıl olmak üzere 5 yıl 6'şar ay ile 17'şer yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.
Diğer sanıkların da benzer suçlardan 1 ile 21 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, şikayetçilerin şikayetlerinden vazgeçmeleri nedeniyle hiçbir sanık hakkında ''fuhuş'' suçundan ceza istenmemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler