Kavgaya ramak kaldı

Yüksek Seçim Kurulu, İyi Parti’nin seçimlere katılma yeterliliği bulunmadığı konusunda ısrarlı olurken parti temsilcileri, kurulun partiye zaman kaybettirmek istediğini savundu.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 03:43
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti arasında ‘seçmen kütüğü’ tartışması alevlendi. YSK, İYİ Parti’nin seçmen kütüğü talebini reddetme gerekçesinin Siyasi Partiler Yasası’nda bulunan “Siyasi partilerin ilçe teşkilatının varlığından bahsedebilmesi için ilçe kongrelerinin yapılarak, ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu ve disiplin kurulu organlarını oluşturması gerekmektedir” hükmüne dayanarak verildiğini belirtirken, İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “YSK’nin bu kararının partiye zaman kaybettirmek için alındığını, kendilerinin sandık bazında çalışmalarının önüne geçilmek istendiğini” söyledi.

‘Kongreleri başlıyor’

Kararla ilgili Cumhuriyet’e konuşan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, 41 il ve merkez ilçelerde İYİ Parti’nin örgütlenmesini tamamladığını belirterek, “İl ve ilçe kurultaylarını gerçekleştirmeden seçime katılan iki siyasi parti daha bulunduğunu” kaydetti. “Burada, İYİ Parti’ye zaman kaybettiriyorlar. Seçmen kütüklerini vermeyerek, sandık bazında çalışma yapmamızın önüne geçmek istiyorlar” diyen Çıray, il ve ilçe kongrelerini başlatma kararı aldıklarını kaydetti. Bütün bu süreci haziran ayına kadar tamamlayacağını belirten Çıray, “Kongreler bitmiş olacak. Bunun dışında ‘b’ ve ‘c’ planlarımız var. Her koşulda seçime katılabileceğiz. Demokrasi olan ülkelerde serbest rekabetten korkmuyorlarsa, böyle zorluklar çıkarmalarına gerek yok” dedi.

Akşener’in avukatı Genel İdare Kurulu üyesi Feridun Bahşi ise “partinin 56 il ve tamamına yakın ilçelerdeki teşkilatlanmasının illerde valiliklere, ilçelerde de kaymakamlıklara bağlı Dernekler Masası’na bildirildiğini” belirterek, “YSK’nin kararı yasaya aykırı” dedi.

‘Milis kampları iddiası var’

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemlerde uzun namlulu silahlarla bazı kişilerin ortalıkta dolaştığını ve bunlarla ilgili çok önemli iddialar olduğunu söyledi. Akşener, “Örneğin Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılsın ve bize bilgi verilsin. Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de SADAT diye bir yapı. İnanın SADAT da diğer yapılar da benim için toz zerresidir. Bu malum yapılar insanları çatışmaların içerisine sürükleyecekler. Şimdiden uyarıyorum ve önlem alınmasını istiyorum” diye konuştu.

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaş ‘Hile olacak, oy kullansak ne olur’ dememeli. Seçmeni sandıktan uzak tutmak istiyorlar. ‘Sandık başlarını SADAT’çılar tutacak, falanca silahlı örgüt tutacakmış’ diye vatandaşa korku aşılıyorlar. Ben de her fırsatta onlara ‘korkmayın’ diyorum. Korku kelimesi sinsi şekilde insanların iliklerine işleyen bir kelime olmuş.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler