Kayseri'deki yolsuzluk davasında 4 tahliye
Kayseri'deki ''ihaleye fesat karıştırma'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, geçmişte Ankara ve Kayseri'de İl Emniyet Müdürlüğü yapan Orhan Özdemir'in de aralarında bulunduğu 78 kişi hakkında açılan davada tutuklu yargılanan 8 sanıktan 4'ünün tahliye edilmesine karar verildi.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Türker Horoz, İlker Horoz, Remzi Çapar, Eyup Demir, Mehmet Çetin, Orhan Türkmen, Ercan Dutar ve Mehmet Aslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.
Tutuksuz sanık Suat Saygılı, Kayseri'deki bir hastanede 31 Aralık 2009'da yapılan ''veri girişi'' ihalesine fesat karıştırma iddiasıyla ilgili, ''Ben söz konusu ihaleye girmek için bir hafta öncesinde ihale şartnamesini aldım. İhale şartnamesini incelediğimde şirketimin bu ihaleye girme yeterliliğine sahip olmadığını anladım ve ihaleye girmekten vazgeçtim. Bu ihaleye katılmadım'' dedi.
İhaleye katılmamak için herhangi bir kişiden maddi bir teklif almadığını, kendisine zorlama yapılmadığını kaydeden Saygılı, ihaleye fesat karıştırma anlamına gelebilecek bir harekette bulunmadığını söyledi.
Sanık Şükrü Akkuş da ortağı olduğu şirketin ihaleye katılmış olabileceğini, kendisinin şirketi vekalet yoluyla idare ettiğini belirterek, suçlamaları reddetti.
Sanık Talat İmamoğlu da suç teşkil eden bir hareketinin olmadığını savunarak, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Tanık olarak dinlenen İsmet Çıtak ise tutuklu sanıklardan Remzi Çapar'ın abisiyle ortak müteahhitlik işi yaptıklarını anlatarak, Remzi Çapar'ın, Türker Horoz ile iş yaptığı iddialarını polisin düzenlediği operasyon ile duyduğunu kaydetti.
Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, sanıklarla ilgili yazılan talimat ve müzekkere cevaplarının beklenmesi, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli şüphenin varlığı, eylemlerinin CMK'nın 100/3-a maddesinde kalan eylemlerden olması ve kaçma şüphelerinin bulunması dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
Tutuklu sanıkların avukatları ise adli kontrol hükümlerinin uygulanarak müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.
Sanık Eyup Demir, Orhan Türkmen, Ercan Dutar ve Mehmet Aslan'ın Avukatı Bülent Erdoğan, müvekkillerinin CMK'nın 100/3'de sayılan ''katalog suçlardan'' tutuklu bulunmadıklarını ifade ederek, ''Müvekkillerin tutukluluğunun devamı için ortada bir tutuklama nedeni bulunması gerekmektedir. Delillerin karartılması ihtimali, müvekkillerin etki edebileceği delillerin toplanmış olması dikkate alındığında mümkün değildir'' dedi.
Müvekkillerinin kaçıp saklanacağı yönünde bir iddianın da kabul edilemez olduğunu savunan Erdoğan, müvekkillerinin tahliyesini isteyerek, bu talebin reddedilmesi durumunda tutuklamanın devamı ile ilgili gerekçeli bir kararın verilmesini talep etti.
Tutuklu sanıklardan Mehmet Çetin, Orhan Türkmen, Ercan Dutar ve Mehmet Aslan'ın tahliyesine karar veren mahkeme, Türker Horoz, İlker Horoz, Remzi Çapar ve Eyup Demir'in tutukluluk hallerinin devam etmesini kararlaştırdı.
Mahkeme, eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Çiçekçiyi yumrukla öldürmüştü: İstenen ceza belli oldu
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti