Kaz Dağları Hepimizin

Çanakkale'de 'Kirazlı' için tek yürek

Yayınlanma: 21.07.2019 - 22:05
Abone Ol google-news

Çanakkale’de katılımın yoğun olduğu etkinlik, sloganlarla sona erdi.

34 belediyenin üye olduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği, Çanakkale’nin tek içme ve sulama kaynağı Kirazlı Atikhisar’daki altın madenciliğine karşı başlatılan çevre mücadelesine destek vermek için Çanakkale’de buluştu. “Kaz Dağları Hepimizin” kampanyasına destek veren belediyeler adına İskele Meydanı’nda yapılan ortak açıklamada, “Kaz Dağları dünya mirasıdır, talan edilemez” denildi.
Ortak açıklamayı Edremit Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Hasan Arslan okudu. Açıklamada, “Madencilik adı altında sürdürülen altın işletmeciliği faaliyetleri, bulunduğu yörelerdeki yaşamsal tüm süreçleri yok etmenin eşiğine getirmiştir. Bunun en son ama en tehlikeli örneği Kirazlı’da yaşanmaktadır. Proje sahası Çanakkale’nin tek içme ve sulama suyunu sağlayan Atikhisar Barajı’nın hemen üzerindedir. Bu da bize içme suyumuzun kirleneceğini göstermektedir. Kaldı ki çıkarılan cevher, aynı bölgede kurulacak siyanür havuzlarında işleneceği için kirlenmeden öte içme suyumuz zehir saçacaktır” denildi.
“Kaz Dağları Hepimizin” kampanyasına bir destek de Foça’dan geldi. Belediye başkanı Fatih Gürbüz, Atikhisar’daki metalik madencilik faaliyetlerinin yarattığı tahribatı yerinde inceledi. Gürbüz, “Çevremizin ve çocuklarımızın geleceğini yok etmeye çalışan her türlü davranışın karşısında olacağız” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler