Kazanın nedeni aşırı sürat

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde meydana gelen kazaya ilişkin hazırlanan ön rapora göre, kazaya araç sürücüsünün ''aşırı hız'' yapması neden oldu. Trafik kazasında ölen öğrencilerden birinin adının kayıtlarda mükerrer yer aldığı, bu nedenle daha önce 11 olarak açıklanan ölü sayısının 10 olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 22.06.2009 - 09:27
Abone Ol google-news

Bolu Abant'ta düzenlenen piknikten dönen Gazi ve Hacettepe üniversitesi öğrencilerinin bulunduğu Hacı Tanrıkurt yönetimindeki 06 D 8538 plakalı minibüsün Kızılcahamam ilçesi Çeltikçi beldesi yakınlarında devrilmesi sonrası hayatını kaybeden öğrencilerden Fatma Kübra Bozkurt'un ismi kayıtlara olaya müdahale eden bazı ekiplerce mükerrer olarak ''Fatma Bozkurt'' olarak yazıldı.

Hastane ve morglarda yapılan inceleme sonucu kazada ölenlerin sayısı 10 olarak tespit edildi. Daha önce 11 olarak açıklanan ölü sayısının, Fatma Kübra Bozkurt'un isminin mükerrer yazılmasından kaynaklandığı kaydedildi.

Kazanın ardından hastaneye kaldırılan öğrencilerden 7'si çeşitli hastanelerde tedavi edildikten sonra taburcu olurken, yaralılardan Hatice Ergin, Hatice Demir ve Zeynep Işık'ın tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Yetkililer, Gazi Üniversitesinde tedavisi süren Hatice Demir'in durumunun ağır olduğunu bildirdi. Öte yandan, kazada yaralanan, ancak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Büşra Aydın'ın cenazesi otopsi ve diğer işlemlerinin ardından dün Tokat'a getirildi. Büşra Aydın'ın cenazesi, aynı gün Behzat Camisinde kılınan namazın ardından Dokuztaşlar Mezarlığında toprağa verildiği öğrenildi.

Hacı Tanrıkurt yönetimindeki 06 D 8538 plakalı minibüsün aşırı hız nedeniyle Çeltikçi beldesi yakınlarında devrilmesi sonucu Fatma Kübra Bozkurt, Rukiye Sude Elham, Gamze Gümüş Ertekin, Mücella Şimşekoğlu, Kübra Batur, Nesrin Demir, Fatma Gülnaz Köstü ve Sümeyra Erdönmez olay yerinde hayatını kaybetmiş, Neriman Üce ile Büşra Aydın ise sevk edildikleri hastanelerde yaşamlarını yitirmişti. Sürücü Tanrıkurt ise çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


Rapora göre aşırı sürat kazaya neden oldu

Bolu Abant'ta düzenlenen piknikten dönen Gazi ve Hacettepe üniversitesi öğrencilerinin bulunduğu 06 D 8538 plakalı minibüsün Kızılcahamam ilçesi Çeltikçi beldesi yakınlarında devrilmesi sonrası, emniyetin hazırladığı ön rapor tamamlandı.

Ön rapora göre, araç şoförü Hacı Tanrıkurt'un, ''aşırı süratli'' olduğu ve ''hız ihlali'' yaptığı için Karayolları Trafik Kanunun 51/2 (b) maddesinden kusurlu olduğu belirlendi. Ayrıca araçta çalışır vaziyette olması gereken takograf cihazının devre dışı bırakıldığı ve sürücünün ehliyetinin bu cihaza takılı olmadığı tespit edildi.

Raporda, bu tarz araçların yolcu taşıması için Ulaştırma Bakanlığı'ndan alması gereken yetki belgesinin de bulunmadığının belirlendiği bilgisine yer verildi. Kazanın kesin oluş nedenlerinin tespit edilebilmesi için ön raporun ardından daha detaylı bir rapor hazırlanacak. Bu çalışma için Trafik Daire Başkan Yardımcısı başkanlığında bir uzman ekibin oluşturulduğu, ekibin kazayla ilgili araştırmaya başladığı öğrenildi.


"Bir eksiklik varsa ortaya çıkacak"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, güvenlik güçlerinin, Kızılcahamam'daki trafik kazasıyla ilgili gerekli incelemeyi yaptığını belirterek, ''Bu incelemeden sonra, sürücünün belgelerinde bir eksiklik varsa ortaya çıkacak'' dedi.

Yıldırım, TBMM'de gazetecilerin, Gazi ve Hacettepe üniversiteli 11 öğrencinin ölümüne neden olan Kızılcahamam'daki trafik kazasını yapan sürücünün taşıma belgesinin olmadığı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, güvenlik güçlerinin, kazayla ilgili gerekli incelemeyi yaptığını bildirdi.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonunun, kaptan pilot Fevzi Altunbulak'ın komisyonlarına bilgi verdiği için işten çıkarılması konusunda kendisine mektup yazdığının anımsatılması üzerine Yıldırım, ''Henüz bana intikal eden bir şey yok bu konuda'' dedi.
''Bu konuda araştırma yapmayı düşünüyor musunuz?''
sorusuna da Yıldırım, ''Gelsin önümüze, bakarız o zaman'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler