Kent mücadelesi de kadınlardan sorulur

Kamuoyunda “Kaçak Saray, Ak Saray” diye de adlandırılan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın “parmak ısırtan” maliyetini en ince ayrıntısına kadar haftalık açıklamalarıyla kamıoyuna duyurdular.

Yayınlanma: 09.03.2015 - 00:18
Abone Ol google-news

Saray’ın “kaçak” olarak üzerine kondurulduğu Atatürk Orman Çiftliği’ndeki “talan”ı durdurmak için yargı mücadelesi başlattılar. Nerede “kent, kentli hakkı ihlali” varsa, mücadele ediyorlar.

Bu mücadelenin altında yönetiminde kadınların egemen olduğu Ankara Mimarlar Odası’nın imzası bulunuyor. Şubenin başkanı ve sekreteri kadın. Asil ve yedek yönetim kurulunda 4’er kadın üye bulunuyor. Şubenin 12 kişiden oluşan çalışma ekibinin 9’u kadın. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, çoğunluğu kadınlardan kurulu örgütlü kent mücadelesini, şubenin başkanı Tezcan Candan Karakuş anlattı.

 

‘Çocuklarımız için...’

“Kent mücadelesi çocuk büyütmeye benzer, karşılıksız emek, koşulsuz sevgi ister” diyen Candan, gerek AOÇ, gerekse kaçak saray mücadelelerinde kadınların özel bir yeri olduğuna dikkat çekiyor. “Kadınların kararlılığının, yaratıcılığının elinden hiçbir şey kurtulamaz” diyen Candan, çocukların özgür bir ortamda ve sağlıklı bir kentte büyümlerini istedikleri için gözlerinin kulaklarının bu mücadelede olduğunu belirtilyor.

 

Annelerden oluşan ekip

Mimarlar Odası’nda kadınların “arı” gibi çalıştığını söyleyen Candan, davalar açıldığını, Meclis kararları ile Resmi Gazete’nin sürekli takip edildiğini, komisyonların toplandığını, alınan kararların kamuoyu ile paylaşıldığını ve gündemin dikkatle izlendiğini ifade ediyor. Candan, “Bütün bunlar mesai saatlerini de aşan, geceyi gündüze katan bir emek ürünü. Kent mücadelesinin arkasında bir kadın inisiyatifi var. Ekiptek kadınların büyük bir kısmı anne ve çocuklarının geleceğini düşünüyorlar” diyor.

 

Kahkahayı seviyorlar

Candan günlük yaşamlarından ise şu kesitleri aktarıyor: “Kahkaha atmayı seviyoruz, çok çalıştığımızda günü tatlıyla bitiriyoruz. Her gün saat 10.00’da Türk kahvesi içip fal bakanlar var. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler