KESK'ten 'enflasyon' açıklaması

KESK Genel Başkanı Sami Evren, ''TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranının Hükümet'in 2010 yılı bütçesinde öngördüğü yüzde 5,3'lük tahmininin hayal olduğunu daha ilk aydan ortaya koyduğunu'' ifade etti.

Yayınlanma: 03.11.2009 - 19:45
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, enflasyondaki artışın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,08 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,95 olarak gerçekleştiğini belirtti.

''Kriz koşullarında tüketimin iyice daraldığı bir ortamda ortaya çıkan bu tablonun, 2010 bütçesinde özel tüketimin reel olarak yüzde 2,5 artacağı öngörüsü ile birleşince kaygı verici olduğunu'' ifade eden Evren, TÜİK'in TÜFE'yi hesaplamak için kullandığı metodolojinin bilimsel olarak ''kuşkulu'' olduğu görüşünü savundu.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranının, ''Hükümet'in 2010 yılı bütçesinde öngördüğü yüzde 5,3'lük tahmininin hayal olduğunu daha ilk aydan ortaya koyduğunu'' iddia eden Evren, ''Artan enflasyon emekçilere dayatılan ücret artışını şimdiden götürmüştür. Bundan sonraki adım, hayat pahalılığının artması ve dolayısıyla kamu ekmekçilerinin temel ihtiyaçlarını karşılamak için borçlanmalarına yol açacak bir ekonomik ortama hizmet edecektir'' görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler