Key alacaklıları bekleyecek

Hazine Müsteşarlığı, Konut Edindirme Yardımı alamayan hak sahiplerinin yaşadıkları sorunların çözümü için 5664 sayılı Kanun'da değişiklik öngören bir Kanun Tasarısı Taslağı'nın hazırlandığını ve Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere Başbakanlığa sevk edildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 11:35
Abone Ol google-news

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Konut Edindirme Yardımının Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun uyarınca hak sahiplerine ilişkin listenin, 28 Temmuz 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandığı anımsatılarak, "11 Kasım 2009 itibariyle, 5 milyon 397 bin 382 hak sahibine toplam 2 milyar 544 milyon 31 bin 930 TL ödeme yapılmış olup, ödemeler devam etmektedir. Ancak, ilk listede ismi bulunmadığı halde Konut Edindirme Yardımını alma hakkına sahip olduklarını ileri sürenlere ilişkin işlemler, uygulamada yaşanan bazı sorunlar nedeniyle ilgili kuruluşlarca süresi içinde tamamlanamamıştır. Söz konusu sorunların giderilmesi için 5664 sayılı Kanunda değişiklik öngören bir Kanun Tasarısı Taslağı Bakanlar Kuruluna sunulmak üzere bugün Başbakanlığa sevk edilmiştir" denildi.

Açıklamaya göre, Tasarı taslağı ile 5664 sayılı Kanun çerçevesinde hak sahiplerinin bilgilerinin Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası'na teslimine ilişkin kurumlara tanınan sürenin uzatılmakta, sorunların giderilmesine ilişkin süreçler tanımlanarak, olabilecek hak kayıplarının önlenmesi amaçlanmakta ve kayıtları deprem, sel, yangın gibi nedenlerle zayi olan hak sahiplerinin ödemelerden yararlanabilmesi için düzenleme yapılabilecek.


Söz konusu Tasarı taslağının yasalaşmasından sonra bilgileri kesinleşen hak sahiplerine ilişkin yeni listeler ilan edilerek ödemelere başlanılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler