Keyifli bir otomobil

Opel Insignia, iç ve dış tasarımı, yol tutuşu, motor gücü ve güvenlik donanımıyla dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 10:08
Abone Ol google-news

Opel’in yeni oyuncusu Insignia, zengin donanımı ve geniş motor yelpazesiyle akılları çelecek potansiyel sağlıyor. Insignia’nın en etkileyici seçeneklerinden biri olan 2.0 litrelik turbo beslemeli dizel motora sahip 4 tekerlekten çekiş opsiyonu da sunuyor.

Bu otomobilin tasarımı gerçekten etkileyici. Aslında bir sedan olmasına rağmen arka tasarımı ve alçalan tavan çizgisi ile oldukça sportif bir tasarıma sahip. Önden bakıldığında yeni ve büyük Opel logosu ile ön ızgara bu otomobilin oldukça heybetli görünmesini sağlarken motor kaputunda çok fazla sert olmayan çizgilere yer verilmesi aracı daha da çekici hale getiriyor.

Bu otomobilin iç tasarımında ise direksiyon simidinden tutun da ön konsoldan kapılara kadar uzanan bütün çizgiler dış tasarımla uyum gösteriyor. Türkiye haritası bulunan dahili navigasyon sistemi ve başarılı müzik sistemi aracın en büyük artıları arasında. Orta konsoldaki menüyü premium modellerde sık rastladığımız vites topuzunun gerisindeki kumanda düğmesinden de kontrol edebiliyorsunuz. Yol bilgisayarı ise sadece gösterge tablosunda yer alıyor. Koltuklar vücudu çok iyi sarıyor. Sürüş pozisyonu ayarları çok rahat yapılabilen koltukların yanal destekleri de yeterli. Diğer taraftan diğer otomobillerde hiç rastlamadığımız bir şey Insignia’nın arka koltuklarında yer alıyor; üç noktadan Isofix bağlantı noktası.

Güçlü turbo motor ve 6 ileri otomatik şanzımanın uyumu ise övgüye değer. Tabii bu işbirliği hızlanma değerlerini de yansıyor. 0-100 kilometre hızlanmasını 7.9 saniyede alan Insignia saatte 240 kilometrelik son sürate çıkabiliyor. Insignia’da FlexRide adı verilen özel bir süspansiyon sistemi kullanılıyor. Bu sistem sayesinde otomobil sportif tercihlerde “Sport”, konfor odaklı tercihlerde “Tour” olmak üzere iki modda kullanılabiliyor.

Otomobil herhangi bir ani karar durumda ise kontrolü tamamen kendi eline alıyor. Orta konsoldaki bir düğme ile istediğiniz moda alabildiğiniz otomobil, mod değiştirdiğiniz ilk andan itibaren kendini hissettiriyor. Sürüş keyfini arttırmak için sunulan bu sistem gerçekten etkileyici.

         
 
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler