Kıbrıs Solu Akıncı'yı destekleyecek

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 26 Nisan Pazar günü yapılacak ikinci turda yarışacak olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bağımsız aday Mustafa Akıncı destek arayışlarına girerken, önce sosyal demokrat Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) kapısını çaldılar.

Yayınlanma: 22.04.2015 - 07:12
Abone Ol google-news

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “ikinci turda Mustafa Akıncı’yı aktif olarak destekleyeceklerini” açıkladı.

Akıncı önceki gün CTP-BG genel merkezini ziyaret etti. Hemen arkasından da Cumhurbaşkanı Eroğlu, CTP-BG’yi ziyaret etti. Akıncı dün de CTP adayı Sibel Siber ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti. Akıncı soldan gelecek oylara güvenirken, Eroğlu da katılımın ikinci turda artması ve Türkiyeli göçmenlerin desteğinin şansını arttıracağına inanıyor. Koalisyon hükümetinin büyük ortağı CTP adayı Sibel Siber’in ikinci tura kalamamasının ardından önceki gece parti meclisi toplandı. CTPBG Genel Başkanı ve Başbakan Yorgancıoğlu toplantıdan sonra ikinci turda Akıncı’yı destekleyeceklerini açıkladı. İlk turda yüzde 21 oy alan Kudret Özersay dün Eroğlu ve Akıncı ile görüştü. Basın toplantısında ikinci turda herhangi bir adayı işaret etmeyeceğini bildirdi ve “Aldığım oylar cebimde değildir, bir başkasına verecek değilim! Oyları zincirle kendime bağlamadım dolayısıyla serbest bırakacak da değilim” dedi. Özersay’ın parti kurabileceği yorumları da yapılıyor. Özersay “Bu benim hayatımdaki ilk seçimdi ama son olmayacak!” sözleriyle “Bundan sonra Ada siyasetinde ben de varım” mesajı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler