Kılıçdaroğlu: Erdoğan, oğlu için Ağaoğlu'ndan arazi istedi!

Yolsuzluk ve rüşvet skandalı nedeniyle AKP ve Erdoğan'a eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Oğlunun bir vakfı var. Adı TÜRGEV. Bu vakıf ne iş yapıyor. Bu vakfa gelen paralar nereden geliyor? Ağaoğlu diye bir firma var. Bakırköy’de pırlanta değerinde bir arsa var. Başbakan’a gidiyor. Bu arsanın imar durumunu düzelt diyor. O da Bakana telefon ediyor, ve onun istediği şekilde imarı yapılıyor. Karşılığında Ataşehir’deki 20 dönüm araziyi oğlumun vakfına ver diyor. Bu rüşvet değil mi?" dedi.

Yayınlanma: 18.01.2014 - 13:17
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya'da vatandaşlara seslendi. Rüşvet ve yolsuzluk skandalı üzerinden AKP'ye sert eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, "Oğlumdan şüphem yok diyor. Çete başı sensin... Ne dediysen onu yapmış!" diye konuştu. Erdoğan'a "Senin oğlunun ne ayrıcalığı var" diye soran Kılıçdaroğlu, "Senin oğlunun ayrıcalığı rüşvetleri toplama merkezinin başkanı olması. O vakıf yolsuzlukların toplandığı vakıf" dedi.

Erdoğan'ın 'hala mağdurları oynadığını' dile getiren Kılıçdaroğlu, "Dünyanın en zengin başbakanlarından birisin sen! Hala mağdurum diyor... Çocukların Amerika'da okudu, para vermedin. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sen kaç liraya mağdur olmaktan çıkacaksın rakamı söyle, bağış kampanyası açacağım. Dört bakanın istifa etti, hala mağdurum diyorsun. İnsaf yahu insaf! Milyarları götürdünüz!" ifadeleri kullandı.

AĞAOĞLU, BAŞBAKAN'A GİDİYOR...

Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜRGEV ile ilgili olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, "Oğlunun bir vakfı var. Adı TÜRGEV. Bu vakıf ne iş yapıyor. Bu vakfa gelen paralar nereden geliyor? Ağaoğlu diye bir firma var. Bakırköy’de pırlanta değerinde bir arsa var. Başbakan’a gidiyor. Bu arsanın imar durumunu düzelt diyor. O da Bakana telefon ediyor, ve onun istediği şekilde imarı yapılıyor. Karşılığında Ataşehir’deki 20 dönüm araziyi oğlumun vakfına ver diyor. Bu rüşvet değil mi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, "İstanbul’un en değerli yerinde 20 dönümlük yerinde senin oğluna neden veriyor bu şirket. Bunun adı nüfuz ticaretidir. Telefon konuşması var mahkeme kayıtlarında. Telefon ediyor ‘Başbakan bize pahalı bir fatura çıkardı, arsayı Başbakan’a vereceğiz’ diyor. Siyaseti kirlilikten kurtarmamız lazım" dedi.

CHP iktidarında ilk dört ay içinde siyasi ahlak yasası çıkarılacağı yönündeki sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, "Geçmişte DYP, Anavatan, DP, MHP hatta AKP'ye oy verenlere sesleniyorum. Beraber güçbirliği yapalım. Türkiye'yi kirliliklerden arındıralım. Siyaset halka hesap versin. Biz bunu yaptığımız zaman kazanacağız" ifadelerini kullandı.

 Kılıçdaroğlu Amasya'da böyle karşılandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler