Kılıçdaroğlu'ndan Kudüs tepkisi

Bir dizi temas için Londra'da bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi ve ABD büyükelçiliğinin de Kudüs'e taşınması kararına sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 07.12.2017 - 01:56
Abone Ol google-news
<video:881707>


Londra'da İngiltere'deki Türk toplumunun düzenlediği etkinlikte konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi kararını sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada,  “ABD Başkanı Trump'ın akşam saatlerinde İsrail'nin başkenti olarak Kudüs'ü tanıdığı açıklaması bütün haber kanallarına düştü. Binlerce masumun bedel ödediği, herkesin kucakladığı Kudüs'ün ortasına Trump bomba koydu. Bu bizi, Ortadoğu'yu ve barışı özleyen herkesi derinden yaraladı.

Nasıl olur da acının, kanın, gözyaşının egemen olduğu yere, böyle bir bombayı koyarsınız.Özgürlükleri uğruna kan döken, bedel ödeyen Filistinliler, kadınların bağımsızlıkları için mücadele ettiği Filistinliler... Ve buraya bir bomba kondu. Biz Gazi Mustafa Kemal'in çocukları olarak, oraya bomba konulmasını asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının yanında sonuna kadar olacağız, sonuna kadar destek vereceğiz.

Trump, bütün dünyada yalnız kalacaktır. Kendi ülkesinde yaşadığı sorunları başka bir sorunla perdelemeye kalkıyorsa yanılacaktır. Biz Filistin halkının haklı davasının yanında olacağız, olmayı da sürdüreceğiz. Çünkü bu dersi bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi. Daima bedel ödeyen mazlum insanların halkların yanında olacağız ve olmayı da sürdüreceeğiz" dedi.

Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler