"Kırgız ve Türk hükümeti aynı düşüncede"

Kırgızistan yönetimi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen haftaki ziyareti sırasında yapılan görüşmelerde, Kırgız ve Türk taraflarının Afganistan'da istikrarın sağlanmasında izlenecek yol konusunda aynı düşünceleri paylaştığını bildirdi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 11:42
Abone Ol google-news

Kırgızistan Devlet Başkanlığı Dış Politika Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde, uluslararası camianın endişeleri dikkate alınarak Afganistan ve Pakistan'daki durumun değerlendirildiği belirtildi.

"Kırgız ve Türk taraflarının Afganistan'da istikrarın sağlanmasında izlenecek yol konusunda aynı düşünceleri paylaştığı" ifade edilen açıklamada, Afganistan'da barışın tesisi için ortak işbirliğinin sürdürülmesi ve uyuşturucu trafiğini durdurmak için uluslararası enstitülerin geliştirdiği programların acilen hayata geçirilmesi gereği üzerinde durulduğu kaydedildi.

Kırgızistan yönetimi, Pakistan'da da son dönemde aşırı akımlar ile askerler arasında yaşanan gerginlikten ilk kez söz etti ve endişesini dile getirdi.

Açıklamada, bölgedeki gelişmeleri yakından izleyen Kırgızistan'ın, bölgede istikrarın korunması için özellikle Afganistan'da ve etrafında uluslararası camianın gösterdiği çabalara büyük önem verdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bişkek ziyaretinde, Kırgızistan yönetiminin dikkatini Afganistan'daki gelişmelere çekmiş, Afganistan'da süren istikrarsızlığın sadece bu ülkeyi değil, Orta Asya ülkelerini de ilgilendirdiğini belirtmişti.

Gül, Bakiyev'in Orta Asya bölgesinin güvenlik ve istikrarını görüşmek üzere Bişkek'te daimi bir uluslararası konferans platformunun kurulması inisiyatifine de destek vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler