"Kırgızistan'da iç savaşı önledik"

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan'ın devrik Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in ülkesinden ayrılarak Kazakistan'a gelişi ile Kırgızistan'da iç savaşın önüne geçildiğini söyledi.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 12:57
Abone Ol google-news

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, düzenlediği basın toplantısında, Kazakistan'ın ve AGİT'in süreçte önemli rol oynadığını söyledi.

Kırgızistan'da yaşanan olayların tüm dünyanın dikkatini çektiğini, kendisi de dahil birçok ülke başkanının yaşananlardan endişe duyduğunu ifade eden Nazarbayev, ''Bakiyev'in Kazakistan'a getirilmesiyle büyük bir sorun çözüldü. Sanırım güney ve kuzey Kırgızistan'da iç çatışmalar çıkabilirdi. Şimdi bu engellenmiş'' dedi.

Birçok devlet başkanının, kendilerinden soruna çözüm bulunması çağrısında bulunduğunu anlatan Nazarbayev, Kazakistan'ın en yakın komşu ülke ve AGİT dönem başkanı olarak çatışmanın çözümünde etkin rol oynadığını söyledi.

Nazarbayev, Bakiyev'in Kazakistan'a getirildiğini, şimdi Kırgızistan'da durumu normale çevirme zamanı geldiğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler