Kırmızı gömleklilerin önerisi reddedildi

Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva, "kırmızı gömlekli" protestocuların önerisini reddetti.

Yayınlanma: 24.04.2010 - 13:38
Abone Ol google-news

Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva,  "kırmızı gömlekliler"in, 30 gün içinde erken genel seçimlere gidilmesi şartıyla diyaloğa hazır olduklarına ilişkin önerisini, "şiddet kullanmaları ve tehditlere devam etmeleri" nedeniyle reddetti.

"30 günün sona ermesi sorun değil. Parlamentonun, sadece kırmızı gömlekliler için değil tüm ülkenin yararı için feshedilmesi, bunun da uygun zamanda olması gerek" diyen Abhisit, protestocuları yabancı medyanın dikkatini çekmeyi amaçlamakla suçladı.

Tayland'da hükümet karşıtı "kırmızı gömleklilerin" gösterilerinde çıkan çatışmalarda 30'a yakın kişi ölmüş, 800'den fazla kişi yaralanmıştı.

"Kırmızı gömlekliler" 2006'da darbeyle devrilen eski başbakan Thaksin Şinavatra'yı destekliyor ve Abhisit'in hemen istifa ederek, erken genel seçimlere gitmesini istiyor.

Şinavatra'yı destekleyen "kırmızı gömlekliler"in iki lideri, askeri bir müdahalenin an meselesi olduğunu belirterek, üçüncü bir tarafın aracılığıyla dolaylı görüşme yapılmasını istediklerini söylemiş, liderlerden Kvanchai Praina da "25 Nisan'dan önce müdahale olacağına inanıyoruz ve anlaşma ihtiyacı duyuyoruz" demişti.

Bu açıklamanın ardından da Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva'nın, gerilimi artırmama sözü vermeleri halinde "kırmızı gömlekli" protestocularla diyaloğa hazır olduğu bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler