Kısırlık yakın zamanda sona erecek
Japonya’nın Kyushu Üniversitesi’ndeki bilimadamları, fare deri hücrelerini, canlı yavru doğurmak için gereken yumurta hücrelerine başarıyla dönüştürdü.
Nature dergisine göre, bu uygulama ilerleyen zamanlarda yumurta gerekmeden insan üremesinde de kullanılabilecek.
Bu uygulama, yakın zamanda araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen kök hücrelerden oluşturulan büyüyen kalp dokusuna benzerlik gösteriyor.
Katsuhiko Hayashi ve ekibi daha önce, dişi fare kuyruğunun derisinden alınan hücreleri kök hücrelerine dönüştürerek 2007 yılında nobel ödülü kazanmışlardı.
Kök hücreler daha sonra Hayashi’nin 2012 yılında geliştirdiği bir işlem kullanılarak cinsiyet hücrelerine dönüştürüldü.
Son olarak, olgun olmayan cinsiyet hücreleri, fare yumurta hücreleri ile birlikte bir petri çanağı içine yerleştirildi. Amaç bu hücrelerin canlı yavru üretmek için döllenmiş olgun yumurta hücreleri olduklarını sanmalarını sağlamaktı.
Hayashi’nin ekibi ayrıca, erkek fare kuyruğu hücrelerinden de yumurta hücreleri oluşturmayı başardı. Bu olay, ilerleyen zamanlarda iki biyolojik babaya sahip olunabileceği anlamına geliyor.
Bu uygulama teorik olarak insan kök hücreleriyle de uygulanabilir ama etik ve yüksek başarısızlık oranları sebebiyle yakın zamanda gerçekleşemeyeceği aşikar. Ancak o zamana kadar Hayashi ve ekibi için sonraki adım, primatlar üzerinde araştırma yapmaları olacak.
Assassin’s Creed Filminin Yeni Fragman ve Posteri Yayınlandı
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev