Kızılırmak Deltası'nda kuraklık

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi Türkiye'nin önemli sulak alanlarından olan Kızılırmak Deltası'nda normalin üzerinde su çekilmesine neden oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitolojik Araştırmalar Merkezi Görevlisi Dr. Arzu Gürsoy, yaşanan kuraklığın önemli olduğunu, ancak doğal yaşamı tehdit edecek boyutta olmadığını belirtti.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 13:25
Abone Ol google-news

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Kızılırmak Deltası'nda bu yıl mevsim normallerinin üzerinde su çekilmesi olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri arasında kalan ve ''kuş cenneti'' olarak bilinen Kızılırmak Deltası'na bu yıl mevsim normallerinin altında yağış düştü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitolojik Araştırmalar Merkezi Görevlisi Dr. Arzu Gürsoy, yaptığı açıklamada, su çekilmesinin şu an için çok önemli tehlike oluşturmadığını, ancak yeterli yağış düşmemesi halinde doğal yaşamın etkilenebileceğini söyledi.

Geçmiş yıllara göre bu yıl daha kurak bir yıl yaşandığını belirten Gürsoy, şunlar kaydetti:
''Deltada kuraklık yaşanıyor. Şu an için göllerde su çekilmesi var. Yaşanan kuraklık önemli ama şu an için doğal yaşamı tehdit edecek boyutta değil. Bunun fazlası ise endişe verici olabilir. Yapılacak tek şey su seviyesinin takip edilmesidir. Yaz dönemi bitti. Dolasıyla mevsim gereği yağmur bekleniyor.''

Kızılırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü alanın da içinde yer aldığı 56 bin hektar genişliğindeki Kızılırmak Deltası, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarının başında geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler