Koç: Bildiriden haberleri vardı

CHP'deki "Dersim" tartışması sürerken 9 milletvekili adına bildiriyi okuyan Samsun Milletvekili Haluk Koç, basın toplantısından grup başkanvekillerinin haberdar olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 19.11.2011 - 14:39
Abone Ol google-news

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir gazeteye verdiği demeçte Atatürk, "Dersim" ve CHP ile ilgili sözleri nedeniyle başlayan tartışma devam ediyor.

CHP MYK tarafından Aygün'ün savunması istenirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da, bildiri yayınlar vekillere yönelik olarak, "Kapalı grupta konuşulan bir konunun daha sonra medyanın önüne taşınarak bir bildiri halinde sunulmasını kabul etmiyorum. Hele hele Grup Başkanvekilliğinden izin alınmadan böyle bir toplantının yapılmasını uygun görmüyorum" dedi.

Koç: Grup başkanvekillerinin haberi vardı

Dokuz milletvekilinin katıldığı basın toplantısında bildiriyi okuyan Haluk Koç, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın toplantısını yapacağını Salı günü yapılan kapalı grup toplantısında ifade ettiğine dikkat çeken Koç, "Kapalı grup toplantısında söyledim, grup başkanvekilleri biliyordu. Parti kurallarını bilecek kadar deneyimliyim" dedi.

"Arayan olmadı"

Söz konusu bildirinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ya da grup başkanvekilleri tarafından aranmadığını ifade eden Koç, "Arayan olmadı" dedi.

Parti kurallarına aykırı davrandığı eleştirilerine de Koç, parti kurallarını bildiğini ve bu kuralları bilecek görevlerde de bulunduğunu söyledi.

Koç, bundan sonraki süreç için de, "Önümüze bakarız, görürüz" dedi.

Bildirici iki vekil disiplin kurulu üyesi

Bu arada bildiriye imza atanlar arasında yer alan Antalya Milletvekili Gürkut Acar CHP Grup Disiplin Kurulu Başkanı, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova'da Grup Disiplin Kurulu İkinci Başkanı görevinde bulunuyor.

Bildiriye imza atanlar


CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Mersin Milletvekili İsa Gök, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya Milletvekili Arif Bulut, İstanbul Milletvekili Nur Serter, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova TBMM'de ortak basın toplantısı düzenlerken, bildiri Haluk Koç tarafından okunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler