Koç: Deveyi havudu ile götüren kim? Kim bu şerefsizler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağını açıklamasını eleştiren CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Cumhurbaşkanı Anayasadan kaynaklanan yetkilerini falan kullanmıyor. Cumhurbaşkanı bizzat Anayasayı ayaklarının altına almış paspas gibi çiğniyor. Açık bir Anayasa suçu işlediğini söylüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 30.12.2014 - 13:36
Abone Ol google-news

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu devam etiği sırada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"E AHMET BEY AĞAN, PAŞAN BELLİ İŞTE BAK 19 OCAK'TA GEÇECEK BAŞINA İŞTE"

AKP'nin seçim şarkısına değinen Koç, "E Ahmet bey ağan, paşan belli işte bak 19 Ocak'ta geçecek başına işte. Şarkının fonunu siyaset sahnesinde çalıyoruz. Ağan da paşan da belli. Yiğit kim diyor, çalan kim çarpan kim?" diye sordu.

Koç, Davutoğlu'nun seçim şarkısının uyarlamasını okudu - VİDEO


"DEVEYİ HAVUDU İLE GÖTÜREN KİM? KİM BU ŞEREFSİZLER"
Koç, "Deveyi havudu ile götüren kim? Kim bu şerefsizler. Uyarlıyalım mı bu şarkıyı da denemesi bedava. Çalan da çırpan da şereften yoksun olanlar da belli. Adaletten kaçanlar da, bu milletin kanını emenler de belli" dedi.

"CUMHURBAŞBAKAN DİYE BİR GÖREV İCAT EDİLİYOR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Koç, "Cumhurbaşbakan diye bir görev icat ediliyor Türkiye'de. Değerli Ahmet bey biz sana hep yardımcı olmak istedik. Ağrılığını koy, abinin vesayetinden çık dedik. Fotokopi gibi davranma dedik. Fotoğrafın aslı ol dedik. Araba olma dedik. Sen anlamsız bir gülümseme ile dolaşıp durdun" dedi.

"SEN BU VESAYETİN ALTINDA EZİLDİN VE ŞU ANDA SEN ETKİSİZ BİR ELEMANSIN ZOR ZANAAT AHMET BEYLİK"
Koç, "Sen bu vesayetin altında ezildin ve şu anda sen etkisiz bir elemansın. Sadece ismin var. Ne işlevin ne görevin var. Zor zanaat Ahmet beylik. Ne kadar taşınabilir. Hep beraber göreceğiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI BİZZAT ANAYASAYI AYAKLARININ ALTINA ALMIŞ PASPAS GİBİ ÇİĞNİYOR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağını açıklamasını eleştiren Koç, "Anayasa'da yazan yetkilerimi kullanacağım diyor. Anayasa ona, yetkilerini senin gibi seçilmiş bir hükümetin başkanını kuşat diye mi veriyor. Yargıyı sıfırla mı diyor. Medya özgürlüğünü yok et darma dağın et mi diyor? Anayasa sana yetki olarak ne diyor sen ne yapıyorsun. Cumhurbaşkanı Anayasadan kaynaklanan yetkilerini falan kullanmıyor. Cumhurbaşkanı bizzat Anayasayı ayaklarının altına almış paspas gibi çiğniyor.  Açık bir Anayasa suçu işlediğini söylüyoruz. Dün beş kere Beştepe dedi. Çankaya'ya bir  alternatif yaratmaya çalışıyor. Yeni Türkiye safsatası ile. Kaçak saray Çankaya'nın yerini alabilirmiş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Bir dayatmaya giriyor. Hiç boşuna uğraşma cumhurbaşbakan, Çankaya Türkiye Cumhuriyeti'ni her ferdinin yüreğinde, genetiğine işlemiş bir koddur. Bunu çok iyi bil. Unutulmaz, unutturulamaz da" diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler