Komisyonda 'O Gözlüğü gözüne sokarım' tartışması

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP Milletvekili Levent Gök'ün "Gözüme bak" çağrısı üzerine, "Gözüne girerim" dediğini belirterek, "Haddini bil, üslubunu bil, öyle konuş. O gözlüğü gözüne sokarım" diye bağırdı.

Yayınlanma: 18.11.2011 - 08:27
Abone Ol google-news

Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan iktidar partisinin yapılan yeniliklerle ilgili açıklamalarını eleştirerek, "Adalet dağıtımı kömür dağıtımına benzetiliyor" dedi. Referandum sonrası Türkiye'deki tartışma konusu olan yargılamalardan örnekler veren Tarhan, "Yargı adalet halloldu" dedi. "Gösterişli adliye plazalarla olmuyor" diyen Tarhan, YÖK Başkanının, "Başbakanı kızdırmayalım" sözlerini hatırlatarak, "Başbakanı kızdırmamak için basılmamış kitabın ihmaline tanık olundu. Habur'da terör örgütüne yargıç ayarlayan, çocukların istismarına göz yuman majestelerin adaleti" eleştirisi getirdi. Tarhan, "AKP rejiminin koruyucusu, yargı birliğinin önündeki en büyük engel, demokrasi utancı" olarak nitelendirdiği Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması çağrısında bulundu. Yargıda kadrolaşmanın hep sorun olduğunu, ancak bunun rekorunun bu hükümet döneminde gerçekleştiğini ileri süren Tarhan, "Yazılmamış kitaplardan niye korkuyorsunuz deşifre olacağınız için mi" diye sordu.
 

Tarhan'ın toplantıdan ayrılmasına tepki

Tarhan konuşmasını yaptıktan sonra Komisyon toplantısından ayrılınca AKP'li milletvekilleri, "Cevabı beklesin" diye tepki gösterdi. Bu sözler üzerine CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Ne yüzü var Sadullah'ın" diye karşılık verdi.
CHP'li Aykut Erdoğdu da, "Bizi tutuklayın, o zaman cevabı bekleriz" dedi.

CHP'li Gök'ten Vahit Kaynar sorusu

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Polonya'da yakalanan firari Sivas olayları sanıklarından Vahit Kaynar'ın Adalet Bakanlığı'nın gerekli süre içinde iade edilmemesi nedeniyle serbest kaldığını ileri sürerek, "İletişimin bu kadar kolay olduğu böyle bir dönemde bu iadenin gerçekleşmemesini makul bir şekilde açıklar mısınız? Topu başka makama atmayın. Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararına rağmen suçluyu getiremeyen bir Bakan olarak kendinizi sorumlu görmüyor musunuz? Sayın Bakan lütfen gözüme bakın. Katliam sanığını ülkeye getiremeyen bir bakan olarak gözüme bakamıyorsunuz" dedi. Bakan Ergin bu sözler üzerine Gök'e bakarak, "Not da mı alamayacağız. Senin gözüne girerim" diye karşılık verdi.

"Gözlüğü gözüne sokarım"

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu konuşmasına Bakanlık adına dağıtılan bütçe kitapçığında, tutukluluk sürelerinin makul bir süreye indirileceğiyle ilgili ifade bulunduğunu belirterek, "Güleceğim ama gülemiyorum. İçişleri Bakanı mı daha komik. Adalet Bakanı mı daha komik" dedi. Erdoğdu bu sözlere tepki gösterilmesi üzerine Bakan Ergin'e dönerek, "Sayın Bakan üslubunuzu bilin. Biraz önce de çok saldırgan bir şey yaptınız. Doğru konuş. Böyle konuşamazsın. Haddini bil, üslubunu bil, öyle konuş. O gözlüğü gözüne sokarım" diye bağırdı.

Komisyon Başkanı Lütfü Elvan araya girerek milletvekillerini sakin olmaya davet etti. Erdoğdu, "Sayın Başkan ben bürokrasiden geliyorum. Bir bakanın üslubunu bilmesi lazım. Demin, parmağını uzatıp 'senin gözüne girerim' diyor.
Bir bakan böyle konuşur mu?"
diye sözlerini sürdürdü. Bakan Ergin de, "Otur yerine. Siz istediğiniz gibi eleştiriyorsunuz" diye tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler