Konak’ta herkesin ‘ağabeyi’ olacağım

Dr. Merih Şan, CHP’den aday adaylığını açıkladı.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 20:41
Abone Ol google-news

CHP’den Konak Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Dr. Merih Şan, yalnızca belediye başkanı değil aynı zamanda tüm Konak’ın ‘ağabeyi” olmak istediğini söyledi. Konak’ın Türkiye’nin küçük bir örneği olduğunu söyleyerek, “Bir yanda inanılmaz yoksul mahalleler, bir yandan da refah seviyesi yüksek kentler... Bu ikisini tek paydada buluşturabileceğimi düşünüyorum” dedi.

İlçeyi yönetecek olanların her iki kesimi de anlayabilmesi, onlara dokunabilmesi gerektiğini belirtenŞan, “Bu nedenle, ancak sokaktan gelenler bu kenti yönetebilir. Bu da ancak sol gelenekten, geleneği sahiplenen toplumcu bir belediyecilik anlayışıyla mümkündür. Ben de bu nedenle ‘belediye bürokrasisine değil, Konak’ın tüm sokaklarına talibim’ diyorum. İnsanlara dokunan, hayatlarına temas eden bir belediyecilik mümkün” diye konuştu.

 

İlçeyi kalkındıracağız

İlçede acilen tanzim satış mağazaları açılarak temel ihtiyaç kalemlerinin halka uygun fiyatla ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Şan şunları söyledi:
“Bunun için de en ucuz yol aracıların aradan çıkarılması. Örneğin, soğanın tarlada fiyatı 50 kuruş, fakat biz 4 liraya alıyoruz. Dayanıklı tüketim mallarını bulunduğu yerden alıp, kâr koymadan ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bunun haricinde Konak’ın 113 mahallesinden 113 gençle birlikte bir çalışma gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu gençlerle, yaşadıkları mahallelerin sıkıntılarını belirleyip gerekli çalışmaları gerçekliştireceğiz. Bu sayede hem ihtiyaç sahiplerini belirleyeceğiz hem de gençlerin siyasete aktif katılımı için yol açmış olacağız. Kültürel çeşitliliği besleyen yatırımlarla kent ekonomisine nefes aldırma yoluna gideceğiz.”

Gençleri kurtaracağım
Konak’ta, metroya yakın bir yerde büyük bir yurt inşa etmeyi planladığını belirten Şan, gençleri FETÖ’cülerden, Menzilcilerden kurtarmak istediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler