Kongreden de eylem çıktı

Aile hekimlerinin yeni yasa tasarısına tepkisi bitmiyor.

Yayınlanma: 26.11.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından Antalya’da düzenlenen 9. Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresi’nde bir araya gelen aile hekimleri, yeni sağlık yasa tasarısına tepki göstererek “Sesimiz duyulmazsa, sesimizi duyurmak için her türlü eyleme hazırız” dediler.
AHEF Başkanı Dr. Şenol Atakan, yaptığı açıklamada, “Yasanın 24. maddesi sağlıkta şiddeti caydıracak hiçbir içeriğe sahip değildir. Görevi başında şiddete uğrayan hekime sadece ‘karakola gitme, ifaden işyerinde alınsın’ denmektedir.  Bu mudur sağlıkta şiddeti caydırmaya yönelik tedbir” diye sordu.

Aile hekimliği özelleşiyor

Yasanın bu hali ile yürürlüğü girmesi durumunda Aile Sağlığı Merkezleri’nin işyeri statüsüne geçtiğini anımsatan Şenol, özetle şunları kaydetti: “Aile Hekimleri kamu çalışanı değil, işveren oluyor. Vergi mükellefi oluyor, Ticaret Odası’na kayıt olması gerekiyor. Yani tüccar oluyor. Daha açık ifade ile aile hekimliğinin özelleşmesinin önü açılıyor. Aile hekimliği sistemi bir kamu hizmetidir. Bunu kabul edemeyiz. Sağlık Bakanlığının aile hekimliği politikasının geldiği noktada tutarsız ve mevcudu bitiren bir hal aldığını, şayet bu anlayış devam ederse aile hekimleri olarak ses getirici her türlü eyleme hazırız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler