Konuk şef Cem Yılmaz'dan 'Türkiye'

Borusan Müzik Bursu'nu kazanan piyanist Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu'nun da solist olduğu bu akşamki "Özel Konser"de, konuk şef Cem Yılmaz BİFO'yu yönetecek.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 15:58
Abone Ol google-news

Cem Yılmaz'ın ikinci kez konuk şef olarak yer alacağı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Özel Konser'i, bu akşam saat 20.00'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek. Genç yeteneklerin yurtdışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Borusan Holding'in hayata geçirdiği konserde BİFO, Mozart, Cemal Reşit Rey, Rossini, Strauss, Beethoven ve Dvorak gibi ünlü bestecilerin eserlerinden bölümler seslendirecek. 2009 yılında Borusan Müzik Bursu'nu kazanmış olan, müzik eğitimine Köln Müzik Okulu'nda devam eden piyanist Basmacıoğlu özel konserde solist olarak yer alacak.

Konserde BİFO, Mozart'ın 23. Piyano Konçertosunu ve Senfoni No.25 ile Senfoni No 40' tan bölümler çalacak. Ayrıca, Cemal Reşit Rey’in “Türkiye”, Rossini’nin Wilhelm Tell Uvertürü, Strauss Perpetum Mobile, Beethoven 5. Senfoni ve Dvorak 9. Senfoni, Yeni Dünyadan sürpriz yorumlarıyla seslendirilecek. Yılmaz ilk konserde, yeteneği ve disiplinli çalışması dolayısıyla hocası şef Gürer Aykal ve orkestradan olumlu kritikler almıştı.

 

Borusan “Özel Konser”leriyle geleceğin uluslararası sanatçıları yetişiyor

Borusan Holding, genç yeteneklere yurtdışında klasik müzik alanında yüksek eğitim imkanı yaratarak, Türkiye’nin adını dünyada duyuracak uluslararası sanatçıların yetişmesini destekliyor. Cem Yılmaz'ın ilk kez 9 Şubat 2010'da Gürer Aykal’dan aldığı eğitimle BİFO’yu 1750 seyircinin karşısında yönettiği ‘’Özel Konser’’den toplam 277 bin TL gelir elde edilmişti.

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın bu konserden sağladığı fonla eğitim olanağı sağladığı genç yetenekler şöyle:

Nihat Ağdaç, Royal Academy, keman
Vedat Okulmuş, Köln Hochschule, fagot
Mürsel Yavuz, Indiana University, orkestra şefliği
Çağdaş Özkan, Julliard School of Music, piyano eşlik
Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu, Hochscule Fur Music, piyano
Mustafa Arda Cabaloğlu, Eastman School of Music, trompet  
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler