Konur’un Yaşar Abisi’ne özgürlük

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi, Konur’un Yaşar Abisi olarak bilinen Yaşar Öztemel’e polise direnmekten 2011’de verdiği “akli melekelerinin yerinde olmadığı”, bu nedenle “yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınması” kararından geri atım attı.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 23:31
Abone Ol google-news

ÇHD’li avukatların itirazı üzerine kararını kaldıran mahkeme, Öztemel’in yeniden yargılanmasına karar verdi. Yaşar Öztemel, konulduğu Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden bu sayede çıkacak.

12 Eylül döneminde gözaltına alınan, gördüğü işkenceler nedeniyle akıl sağlığını yitiren Öztemel, Yüksel Caddesi’ndeki SGDF’li gençlerin Suruç eylemine polisin müdahalesine tepki göstermişti. Bunun üzerine darp edilerek gözaltına alınan Öztemel, geceyi emniyette geçirdikten sonra 28 Temmuz günü Ankara Adliyesi’ne getirilmişti. Öztemel, hakkında açılan 10 ayrı davada 10 ayrı yakalama kararı olduğu için tek tek ifade vermişti. Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2011 yılında Öztemel hakkında polise direnme davasında “yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınması” kararını gerekçe gösteren polisler, Yaşar Abi’yi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürmüştü.

Öztemel’in avukatı Bülent Teoman Özkan, 19. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yeniden yargılama talebiyle itiraz etti. Yargılamanın yenilenmesi kararı veren mahkeme, Öztemel’in savunmasını alacak, avukatını dinleyecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler