Konya'da "Sanatla Sağlığa Sergisi"

Psikiyatri servisindeki hastalarca hazırlanan sergide,takı tasarım,ebru,resim,keçe gibi ürünler yer alıyor.Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kaya:"Amacımız;'Sağlıklı toplum sağlıklı bireyler' sloganıyla engelli bireyleri meslek sahibi yaparken,aynı zamanda tedavilerine yardımcı olmak ve onları topluma kazandırmaktır"

Yayınlanma: 02.01.2014 - 17:32
Abone Ol google-news

Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği'nde tedavi gören hastalarca hazırlanan el emeği ürünler, bir alışveriş merkezinde sergilenmeye başlandı.

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk eğitim alanının, toplum kadar geniş ve hayat kadar çeşitli olduğunu söyledi.

Kaya, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, "Her yerde herkese eğitim" sloganıyla Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile Avrupa Birliği Projesi kapsamında, "Sanatla Sağlığa" adı altında kurslar açtıklarını belirtti.

Şimdi de bu kurslarında üretilen eserleri Konya M1 Tepe Real Alışveriş Merkezi'nde sergilemeye başladıklarını dile getiren Kaya, "Bu kurslarda, psikiyatri servisindeki hastalar, takı tasarım, ebru, resim, keçe yapımı ve katı sanat alanlarında eserler üretti. Amacımız; 'Sağlıklı toplum sağlıklı bireyler' sloganıyla engelli bireyleri meslek sahibi yaparken, aynı zamanda tedavilerine yardımcı olmak ve onları topluma kazandırmaktır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya da öğrenmenin yerinin, zamanının ve yaşının olmadığını vurgulayarak, "Buradaki yavrularımız, halk eğitimimizin önderliğinde yapmış oldukları güzel şeylerin bir parçasını burada sergiliyorlar. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Protokol üyelerince kurdelesi kesilerek açılışı yapılan sergi, 5 Ocak Pazar gününe kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler