"Koordinasyon eksikliği var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, depremin meydana geldiği Van'da tespitlerine göre, arama kurtarma çalışmalarında 'koordinasyon eksikliği' bulunduğunu bildirirken "Gerçekten büyük bir acı var, büyük bir yıkım var bölgede" dedi.

Yayınlanma: 23.10.2011 - 18:36
Abone Ol google-news

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Tanrıkulu, NTV'nin sorularını yanıtladı. Bölgede tespitlere göre 54'e yakın tamamen çökmüş bina olduğunu ifade eden Tanrıkulu, Türkiye'nin her yerinden araçların, iş makinelerinin, kurtarma ekiplerinin Van'a gelmeye başladığını söyledi. Yolarda meydana gelen bozuklukların giderilmeye çalışıldığına dikkat çeken Tanrıkulu, "Gerçekten büyük bir acı var, büyük bir yıkım var bölgede. Bir duygu ortaklığının burada yakalanması lazım. Bir an evvel bir dayanışma ruhunu bölgeye aktarmalıyız" dedi.

Bölgede bir koordinasyon eksiliği olduğuna işaret eden Tanrıkulu, Kızılay'ın çok iyi bir organize içinde bölgeye yardımları ulaştırması gerektiğine değindi. İnsanların sokakta olduğunu söyleyen Tanrıkulu, "İnsanların sıcak bir ortamda geceye geçirmeleri lazım, herkesin acısını paylaşıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler